dijous, 13 de juny del 2013

L'ANC denuncia que a un paradista de la Fira de Cambrils no se'l va deixar vendre productes amb l'estelada


INFORMACIÓ GENERAL | dimarts 11 juny '13 | 12:25 | 1113 lectures


Estelada penjada al mig de la plaça d'Espanya pel Comando Llobarro, aquesta passada Fira

L'Assemblea Nacional Catalana de Cambrils ha elaborat un comunicat per denunciar públicament el fet que des de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils s'exigís a una parada d'articles de confecció que si es volia instal·lar en un estand a la passada edició de la Fira no havia d'exhibir articles amb simbologia independentista, que representen la meitat de la seva producció. En el comunicat l'ANC manifesta que hi ha "persones i ideologies en aquest municipi que no volen que l'independentisme pugui actuar amb normalitat i que actuen de manera efectiva per posar pals a les rodes i, en algun cas, anant més enllà del debat d'idees i executant decisions de difícil justificació". L'ANC afegeix que "la por a una votació democràtica per la independència de Catalunya controla al PP, que té responsabilitats de govern a l'Ajuntament del nostre municipi".

No els havia passat en cap altre Fira de Catalunya

La parada Articles tèxtils del teixit del farcell era la primera vegada que venien a la Fira de Cambrils. Van fer la sol·licitud i van enviar una fotografia de la parada que munten. Segons ha manifestat el propietari de la parada, Santi Gascons, a Revista Cambrils Diari Digital, "en principi se'ns va dir que se'ns concedia. Més tard ens van tornar a trucar per dir-nos que no portéssim productes amb simbologia política. Ens van dir que no volien que la Fira agafés un caire polític. Jo no vaig discutir res i vaig optar per venir a Cambrils sense els productes amb l'estelada". Cal dir que aquesta parada és de productes de confecció pròpia i venen davantals, coixins i estelades o articles amb mocadors de fer farcells. Des del passat mes de setembre han incorporat les estelades a la seva producció. Cada setmana estan en una fira diferent, tombant per tot Catalunya, i el que els ha passat a Cambrils encara no els havia passat en cap lloc. Aquest darrer cap de setmana han estat a la Rambla Nova de Tarragona i els productes amb les estelades són els que més s'han venut.
El comunicat de l'ANC fa referència a que "hi va haver una altra parada que venia calçat amb el símbol de l'estelada que va passar desapercebuda als ulls de la inquisició espanyola a Cambrils i va poder exposar els seus productes amb normalitat".

Error del departament de Promoció Econòmica

La regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros, ha volgut aclarir que tot plegat s'ha degut a un error involuntari atribuït a una confusió i un excés de zel d'alguna persona del departament. Segons Cros, hi havia hagut un partit polític, Solidaritat per la Independència (SI), que havia demanat instal·lar-se a la Fira i se'ls va dir que no, ja que aquest "no era un lloc per a la reivindicació política. Segurament, això va motivar la confusió posterior que es va donar amb la parada dels articles del farcell". Carme Cros ha volgut remarcar que no hi havia cap problema amb els productes amb estelada, "vam autoritzar sense cap problema la parada de Vamcats, la de les vambes amb l'estelada". A més, la regidora del PP també ha dit que des del seu departament no han posat mai cap problema a la instal·lació de les parades de l'ANC, "els vam aprovar que fossin al mercat de Nadal de Vila Centre. Tampoc vam posar cap objecció a que s'instal·lessin al port de Cambrils. En junta de govern es va donar el vistiplau i Ports de la Generalitat ho va ratificar posteriorment".

"Tics antidemocràtics de l'oposició"

El comunicat de l'ANC també fa referència a que en el passat ple del mes d'abril, "el grup del PSC per boca de Robert Benaiges demanava explicacions a l'alcaldessa sobre el fet que es donés permís a l'ANC de Cambrils per instal·lar, els caps de setmana, una parada a la zona del port, tot insinuant que som un circ mediàtic". El comunicat lliga els dos temes i sentencia que "és clar, doncs, que els grans partits espanyols saben sobre què s'han de posar d'acord fins i tot quan actuen dins l'àmbit de l'escenari cambrilenc".


http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=14972