divendres, 21 de juny del 2013

Resultats de la votació sobre La Pregunta del referèndum d'independència

JA HAN VOTAT 20.000 PERSONES!, MÉS DE 13.000 VOTANTS, EN 8 DIES!!!

(Els resultats s'actualitzen cada 24 hores. Actualitzat a les 10:00 del dia 21/06/2013)

Solidaritat enviarà el resultat d’aquest procés participatiu als partits catalans que conformen la Comissió pel Dret de Decidir al Parlament de Catalunya (CiU, ERC, PSC, ICV i CUP)
 
Segons l'acord de governabilitat signat per CiU i ERC, ambdós es van comprometre a que el Parlament de Catalunya aprovés la proposta de Referèndum  i, tot seguit, es sol·licités l’autorització a l'Estat espanyol per convocar-lo, durant el primer semestre de 2013. Això implica que abans de l'1 de juliol hauran d’aprovar al Parlament la proposta de referèndum i fer aquesta petició, on hi haurà de constar també la pregunta del referèndum. En aquest context Solidaritat Catalana per la Independència vol que el poble de Catalunya pugui participar en tot aquest procés, debatent i proposant la pregunta del referèndum.

Les modalitats possibles de la pregunta del referèndum que Solidaritat posa a consideració de la ciutadania són en base a les experiències d'altres referèndums/consultes, adaptats al cas català, i així es fa constar en cadascun d'ells. Els ciutadans podran votar a partir del 3 de juny a través d'aquest enllaç, i la campanya es dinamitzarà a través de twitter a partir del hashtag #lapregunta i l'usuari @lapreguntacat. Paral·lelament instal·larem carpes al carrer arreu de territori per a recollir opinions presencialment. A finals del mes de juny es farà el recompte dels resultats i aquests es faran arribar als partits que conformen la Comissió pel Dret de Decidir al Parlament de Catalunya(CiU, ERC, PSC, ICV i CUP).

Segons el Secretari General de SI, Uriel Bertran, l'objectiu de la campanya és “obrir el procés d'independència a la ciutadania” començant per un debat “fonamental” com és el de la pregunta. Per a Bertran aquest exercici és molt positiu perquè “el procés cap a la independència no ha de ser un procés decidit únicament pel Govern i els partits que hi donen suport, sinó que el poble hi ha de poder participar activament. No ens podem permetre una transició a la independència amb el model de la transició a la democràcia espanyola, dirigida per unes elits i on el poble només va poder acatar la proposta de la classe política.”

Per tal de garantir la imparcialitat dels resultats de la votació, Solidaritat ha encarregat a una empresa especialitzada en enquestes on-line la gestió de les votacions.