divendres, 28 de juny del 2013

Ramoncín sí que ve

Manel, Mishima, Antònia Font, Sílvia Pérez Cruz, Roger Mas, La Pegatina, Txarango, Obrint Pas o Pau Vallvé no hi seran


Ramoncin


El cantant Ramoncín ha confirmat la seva presència en el Concert per la Llibertat que se celebrarà demà al Camp Nou. Ramoncín és un dels artistes espanyols que s'ha posicionat a favor d'una consulta i ha participat en diversos actes de l'ANC en suport de la mateixa.

Per contra, s'esperava també l'actuació de Pedro Guerra i Mayte Martín, però finalment han declinat la invitació per "motius personals". En aquest sentit, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, en declaracions a El món a RAC1, s'ha mostrat "convençuda que els artistes que al final no vénen han rebut pressions”.

Per la seva banda la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat que "no sabem perquè al final no vénen. Per motius personals han dit que al final no podrien ser-hi". Casals ha recordat que "encara queden entrades a la venda". "El millor lloc és al darrere de l'escenari perquè veus l'espectacle principal, que és el públic", ha recomanat.

En aquest sentit, el crític músic Jordi Bianciotto, en un article a Nació Digital, recorda que "en el Concert per la Llibertat no hi ha ni Manel, ni Mishima, ni Antònia Font, ni Mazoni, ni Sanjosex, ni Sílvia Pérez Cruz, ni Roger Mas, ni El Petit de Cal Eril, ni La Pegatina, ni Txarango, ni Obrint Pas, ni Inspira, ni Pau Vallvé, ni, en fi, molts dels artistes moderns que més tinta fan anar al llarg de l’any".

"Sorprèn que ara que la nostra música de nova planta es troba en un moment creatiu tan pletòric tingui tan poca presència en un concert que, suposem, pel seu to i per la quantitat d’artistes seleccionats, una seixantena, té una voluntat de representar la creació musical del país", qüestiona.

"El Concert per la Llibertat fa por a molts artistes: per ser-hi (i que això els perjudiqui Ponent enllà) i per no ser-hi i haver-ne de donar explicacions (i que siguin titllats aquí d’anar contra el procés). I hi ha altres motius: no a tots els músics els ha il·lusionat que un col·lega del mateix gremi, Gerard Quintana, en sigui el director artístic, ni que mig concert estigui consagrat a l’obra d’un únic autor, Lluís Llach, ni que els artistes participants no cobrin… Això és així, senyors", afegeix.

"Al capdavall, tindrem un Concert per la Llibertat que és un reflex de les febleses del país. Un espectacle que no ajudarà els artistes que ho necessiten perquè no volen ser ajudats, i que farà encara més gran l’aura d’un creador, Lluís Llach, que està retirat i a qui ja no li calen aquests fastos", conclou.