dijous, 6 de juny del 2013

L’Estat espanyol es rearma contra Catalunya

El nou Fiscal General de Catalunya serà "un home de l'ala dura de la dreta" i el seu nomenament preten ser un avís per navegants del Govern espanyol a CiU.


El Govern espanyol ja té decidit el seu nou fiscal en cap de Catalunya, es tracta del fiscal José María Romero de Tejada, que substituirà properament el “sentenciat” Martínez Sol. Segons informa el Confidencial aquest "Serà un fiscal molt polític, que executarà sense dubtar-ho les ordres que vinguin de Madrid". El digital apunta que fonts de la judicatura asseguren que els casos en que estan imputats càrrecs de CiU “poden cobrar una altra dimensió", i que serà “el fiscal més dur que es podia esperar. Avui mateix s’ha sabut que el govern espanyol nomenarà previsiblement divendres dos nous magistrats del TC que donaran la majoria al sector conservador. 
 
Un fiscal molt dur i amb un tarannà de dretes que el fa idoni per ocupar el càrrec

El TC més de dretes

Avui s’ha sabut que el govern espanyol nomenarà previsiblement divendres dos nous magistrats del TC que donaran la majoria al sector conservador, El nou tribunal haurà de resoldre qüestions com la declaració de sobirania. El Consell de Ministres d'aquest divendres nomenarà previsiblement dos nous magistrats del Tribunal Constitucional (TC). El ball de cadires suposarà un canvi en l'equilibri al sí del TC, que passarà d'una majoria de set progressistes (inclòs el seu actual president) contra cinc conservadors, a una de set conservadors contra cinc progressistes. El nou tribunal haurà de resoldre qüestions com el recurs contra la declaració de sobirania de Catalunya.
El nomenament és de vital importància pel Govern espanyol en l’actual procés independentista que viu Catalunya, precisament quan diversos dirigents de CiU estan imputats en escàndols econòmics.

Segons el Confidencial els processos contra el secretari general de Convergència, Oriol Pujol, contra el diputat i exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, o contra el també diputat Ferran Falcó, “poden prendre una nova dimensió amb el nou fiscal en cap”. Romero de Tejada està considerat un home de l'ala dura de la dreta espanyola que, segons el Confidencial,  “aplicarà una política d'ordeno i mano del que li demanin els seus superiors ... una perfecta corretja de transmissió del fiscal general de l'Estat”.

2 comentaris :

Rosa Mary ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Rosa Mary ha dit...

Volen carregarse els corruptes de CIU,Encara ens faran un favor, si no som ja independents es per alguns corruptes espanyolistes que hi han dins de CIU

Quieren cargarse a los corruptos de CIU Aun nos haran un favor y todo, si no somos ya independientes es por los corruptos españolistas que hay dentro de CIU