divendres, 28 de juny del 2013

«L'ERO de TV3 i CatRàdio és una estafa», asseguren els comitès

| Actualitzat el 28/06/2013 a les 13:14h


Gordillo i Amat, en la comissió. Foto: Pere Francesch

L'ERO anunciat a TV3 i Catalunya Ràdio ha tensionat, i molt, la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals del Parlament celebrada aquest matí. Els comitès d'empresa dels dos mitjans públics han carregat amb força contra l'Expedient de Regulació d'Ocupació, la seva negociació i les seves conseqüències en el servei. "L'ERO és una estafa", ha estat la sentència, rassa i curta, dels representants dels treballadors. "L'Expedient no era l'última opció, sinó la única", han coincidit Núria Amat, presidenta del Comitè d'Empresa de TVC, i Rosa Gordillo, secretària del Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio, per definir la seva consideració de l'ERO.

Les representants dels comitès han criticat durament la mesura lamentant que la direcció hagi trencat les negociacions "sense arguments". Una situació que serveix als representants dels treballadors per alertar que no estan disposats a què cap treballador sigui acomiadat i "abandonar-los al no res". Els grups de l'oposició han carregat també contra la mesura i han apel·lat a la direcció de la CCMA que reprengui la negociació.

Així mateix han criticat que Brauli Duart, de la CCMA, i Eugeni Sallent, director de TVC, no hagin comparegut a cap de les nou reunions de conveni. "Duart va dir que estava esgotada la negociació sense arguments i ho va fer fora de la mesa contravenint el que disposa la llei. Estem elaborant les demandes oportunes al respecte", ha afegit. En aquest context, ha lamentat que no es fes cas de les propostes d'estalvi que van proposar des del comitè d'empresa com per exemple eliminar plusos i complements fora de conveni.

"No només volen acomiadar a 312 companys, sinó una reducció del salari", ha indicat Amat, qui ha afegit que volen "treballar més i guanyar menys. Els hauria de fer vergonya de pregonar la mateixa màxima que deia el que fou president de la CEOE Diaz Ferran que ara està a la presó per trampós", ha sentenciat iradament."Volen desmantellar el servei públic que fa TVC i suposa escurçar i suprimir programes del 33, tancar la delegació d'Euskadi de la televisió catalana i no fer informació en directe durant les matinades a Catalunya Informació".

http://www.naciodigital.cat/noticia/56419/ero/tv3/catradio/estafa/asseguren/comites