dimecres, 12 de juny del 2013

La puta i la ramoneta

12/06/2013

Això sí, versió 2.0. La popular dita que ha servit durant els vint-i-tres anys de govern de Jordi Pujol, i també més enllà, per definir la idiosincràsia convergent mai ha estat enterrada. En efecte, durant la passada campanya electoral catalana CiU va fer un gir inesperat cap el sobiranisme. Un fet que oposició i ciutadans van aplaudir, doncs era la primera vegada que sabíem amb exactitud quin era el seu vertader full de ruta. Mediàticament varem enterrar aleshores aquest ni amb tu, ni sense tu, però ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, l’ha va desenterrar.
El govern català creu que els ciutadans no veiem cap acció concreta de governabilitat. Així que, com a mesura popular va presentar ahir set eixos que marquen 77 objectius, amb 212 mesures executives, 65 de les quals són legislatives i 78 normatives. Encara no entenem com durà a terme tanta acció sense pressupostos. Però bé, aquesta ja és una altre polèmica. El fet es que Artur Mas va tancar la porta definitiva a l’anomenada via Kosovo. És a dir, a la declaració unilateral d’independència. D’aquesta manera, es deixava endur per la seva germana Unió i el seu líder Duran i Lleida.
És obvi que una DUI no és la millor solució, però no deixa de ser una solució. Ara estem subjectes a una consulta que l’estat no ens permetrà. I així, el líder convergent ja té el “xiringuito” muntat. A Espanya ja ho saben, Artur Mas s’ha rendit; a Catalunya intentarà potenciar una consulta que sap que no ens deixaran fer. I per si amb això no n’hi havia prou, la desvincula de tota importància jurídica i quasi política. Al final tindrà raó Alicia Sànchez-Camacho quan afirmava en campanya electoral que Artur Mas s’havia vestit amb l’estelada per interès electoral.
Il·lustríssim president de la Generalitat sàpiga vostè que ha estat un frau. Reviure la puta i la ramoneta, això sí modernitzada en versió 2.0 , serà probablement el pitjor dels seus errors. Temps al temps.


Opina a cartes@intocabledigital.cat


http://intocabledigital.cat/la-puta-i-la-ramoneta/49037/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=la-puta-i-la-ramoneta