divendres, 14 de juny del 2013

La Fiscalia diu que CDC va rebre 6,5 milions d'euros per l'espoli del Palau de la Música

Redacció Actualitzat a les 14:37 h   14/06/2013
 
El ministeri fiscal creu que l'espoli del Palau de la Música va comportar per Convergència Democràtica de Catalunya uns beneficis de més de 6,5 milions d'euros. Segons el fiscal, Ferrovial va pagar aquestes quantitats a l'òrbita de Convergència com a comissions per obra pública adjudicada. En l'anterior interlocutòria, el jutge havia xifrat la responsabilitat civil a títol lucratiu de Convergència en més de tres milions d'euros.

A banda, el ministeri fiscal també xifra en 18 milions, els diners que Felix Millet i Jordi Montull van fer desaparèixer dels comptes del Palau de la Música. Concretament, segons les comprovacions del fiscal, Millet es va quedar per al seu lucre personal més de 7 milions d'euros i Jordi Montull se'n va quedar 1'3 milions.

A banda, el fiscal diu que no ha pogut seguir el rastre de més de 9'5 milions que no han deixat pistes.

El fiscal considera que en l'espoli del Palau es van cometre els delictes de malversació de diners públics, apropiació indeguda, falsetat, tràfic d'influències i delictes contra la hisenda pública.

Pel que fa als responsables d'aquests delictes són Felix Millet, Jordi Montull, la filla de Montull, la membre de la junta directiva Rosa Garicano i secretari de la fundació del Palau Ramon Bergós.

El fiscal creu que no hi ha motius per imputar les dones de Millet i Montull i demana al jutge que porta la investigació que la doni per acabada.

http://www.324.cat/noticia/2137598/politica/La-Fiscalia-diu-que-CDC-va-rebre-65-milions-deuros-per-lespoli-del-Palau-de-la-Musica