dimecres, 12 de juny del 2013

Junqueras: “El país se’ns desfà ara, Fem-ho ara!”

“Si no fem la consulta amb quin instrument millorarem les condicions de vida dels catalans? Necessitem recursos, i el país els genera” ha afirmat el republicà


En una entrevista a RAC1, l'endemà que el president Mas deixés en el llimbs, de moment, una declaració unilateral d’independència. “ Jo descarto una Declaració Unilateral d’Independència (DUI), perquè no descarto cap camí democràtic; cap ni un, la democràcia és democràcia", ha dit Junqueras en referència a la resposta de Mas. Junqueras, sigui com sigui, vol la consulta com més aviat possible, preferiblement al 2014 perquè  “El referèndum no només és una finalitat de dret, sinó que és un instrument indispensable”, ha dit Junqueras i ha afegit que "El país se'ns desfà ara, com hem de renunciar a les millors eines possibles? Fem-ho ara!".
 
"el 70% dels catalans defensen que consulta sí o sí"

Junqueras ha dit que el que espera del president és que estigui a prop dels seus compromisos de Govern", i que ERC farà tot el possible perquè sigui així, i ha insistit en la seva "disponibilitat" d'entrar a formar part del Govern quan hi hagi una data "propera" per a la consulta, amb una pregunta "clara" perquè la resposta sigui "explícita".

No estem aquí ni per presidir ni copresidir cap règim autonòmic!" 

Segon una possible victòria d'ERC que apunta el sondatge d’El Periódico si ara es fessin les eleccions al Parlament, Junqueras no hi ha donat importància. "No em veig president de la Generalitat", ha dit el republicà, i ha conclòs:"Com hem de presidir la Generalitat, nosaltres no som autonomistes. Volem presidir la república catalana!