dimarts, 25 de juny del 2013

Junqueras: «Doneu-me 68 diputats i proclamo la independència»

El líder d'ERC defensa el seu suport al Govern i l'estat propi al Col·legi d'Infermeria de Barcelona 

 , Barcelona | Actualitzat el 25/06/2013 a les 19:21h


Junqueras, aquesta tarda al debat amb infermeres. Foto: QS/ND


Tarda dura la que ha patit aquest vespre el líder d'ERC, Oriol Junqueras, durant una trobada-xerrada amb un centenar d'infermeres i infermers al Col·legi d'Infermeria de Barcelona. Junqueras ha intentat detallar les dificultats pressupostàries del Govern i de les finances catalanes per tal de justificar el seu suport a l'executiu malgrat les retallades així com ha defensat la independència com la sortida més factible de la crisi i del sistema públic de salut.

Les infermeres han burxat al dirigent i li han exigit al líder d'ERC solucions així com no encantar-se en el procés - fins i tot, han demanat un llistat d'infermeres d'ERC per tal de constituir un col·lectiu com Infermeres per la Independència-. Junqueras ha hagut de tibar davant de la corda pedagògica per intentar convèncer a un públic preocupat de la seva estratègia del sistema sanitari català, gestió privada inclosa.

Junqueras ha respost amb un missatge clar per afrontar els problemes i les queixes: "Si em doneu 68 diputats proclamo la independència". Únic missatge que ha estat aplaudit per un auditori afectat per la crisi econòmica i social que pateix Catalunya.