dimarts, 18 de juny del 2013

ICV-EUiA exigeix saber qui del Govern va idear la trama corrupta del Cas Palau

18/06/2013

El president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha comparegut avui en roda de premsa per exigir qui del Govern va idear la trama corrupta del Cas Palau i s’assumeixin les responsabilitats polítiques pertinents per la qual cosa ha registrat la petició de compareixença de l’actual president de la Generalitat i màxim responsable de CdC, Artur Mas. “Volem saber qui són els corruptes, qui va dissenyar que els diners anessin de les empreses constructores al Palau i del Palau fins a CdC”, ha dit Herrera que ha recordat que “aleshores hi havia un govern presidit per Jordi Pujol i Felip Puig com a conseller de política territorial i obres públiques”. “Es pot realitzar una trama sense que el president, el conseller en cap i el màxim responsable de política territorial no ho sabessin?”, s’ha preguntat Herrera que considera “insòlit” que Mas encara no hagi donat explicacions.

“No permetrem que ho despatxi amb dos minuts i mig en una sessió de control”, ha dit Herrera quan precisament demà el seu grup li preguntarà per aquesta qüestió durant el ple. “Aquells que parlen sempre de l’herència rebuda són els causants del sobrecost de determinades obres  assignades al pagament de comissions”, ha dit Herrera alhora que ha posat de manifest que als catalans no només els ha costat 6 milions d’euros el desfalc del Palau, sinó “molts més diners” com a conseqüència del sobrecost que es va haver de pagar a empreses que havien pagat comissió encarint les obres. “Volem saber quan va costar als catalans la broma macabra i mal finançament de CdC” , ha dit Herrera que exigirà demà a Artur Mas que “no només que vingui a comparèixer sinó que digui sí o no a una auditoria externa per determinar el sobrecost de les obres o si, en canvi, continuarà amagant el cap sota l’ala sense donar cap tipus d’explicació”.

De la mateixa manera, el dirigent ecosocialista ha exigit a CiU que mitjançant el govern de la Generalitat no actuï d’acusació particular perquè hi ha interessos contraposats. “CiU, la federació que lidera el govern no defensa els interessos de la Generalitat en el cas Palau perquè són jutge i part” i, per tant, “no tenen autoritat per defensar els interessos de la Generalitat”. “Que deleguin la defensa dels interessos de la Generalitat i la designació de lletrats a l’Oficina Antifrau”, ha reclamat Herrera que ho veu com una “exigència democràtica, raonable i de sentit comú”.
Font: ICV.

http://intocabledigital.cat/icv-euia-exigeix-saber-qui-del-govern-va-idear-la-trama-corrupta-del-cas-palau/49383/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=icv-euia-exigeix-saber-qui-del-govern-va-idear-la-trama-corrupta-del-cas-palau