divendres, 14 de juny del 2013

Èxit de participació de l’enquesta de Solidaritat perquè els ciutadans triïn la pregunta del referèndum d'independència

Més de 15.000 participants en només 9 dies d’enquesta dinamitzada per Internet

Solidaritat entregarà el resultat d’aquest procés participatiu als partits que  conformen la Comissió pel Dret de Decidir al Parlament (CiU, ERC, PSC, ICV i CUP)


otes les previsions fetes han quedat curtes per catalogar l’èxit de participació ciutadana de l’enquesta que amb el nom de “Tria la pregunta” va iniciar fa una setmana Solidaritat per tal de debatre, de forma oberta i democràtica, quina era la  pregunta que la ciutadania preferia pel referèndum per la independència.

Des del 3 de juny, quan es va activar la votació, ja són més de 15.000 els catalans i catalanes els qui han participat a la votació sobre quina pregunta volen pel referèndum d'independència. Els resultats provisionals mostren que  la pregunta preferida és la que es va fer a Montenegro (Vol vostè que Catalunya esdevingui un Estat independent amb plena personalitat legal i internacional? ), seguida capa cop de més a prop per la pregunta d'Arenys de Munt (Està d'acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea? ). En tercer i quart lloc hi trobem les dues variants inspirades en el referèndum escocès, i en darrer lloc la pregunta que fa referència a l'Estat propi només ha recollit el 3% dels vots.

Solidaritat Catalana valora molt positivament la participació en aquesta votació. Per la Presidenta de la formació,  Núria Cadenes, els resultats “són una mostra que  el poble de Catalunya té pressa per fer la independència i hi vol tenir un paper actiu i protagonista en el procés, no merament espectador”. Cadenes s'ha mostrat molt satisfeta de “la nova mostra de mobilització que té el nostre poble”, i ha encoratjat als ciutadans que encara no hi han participat a fer-ho “perquè si som molts els partits n'hauran de prendre nota i l'1 de juliol tindrem pregunta i aquesta serà clara i directa”.

Les votacions romanen actives a través d'aquest enllaç, i la campanya es dinamitza través de Twitter a partir del hashtag  #lapregunta i l'usuari @lapreguntacat, a punt d'assolir els 2.000 seguidors. 

A finals del mes de juny es faran arribar els resultats als partits que conformen la Comissió pel Dret de Decidir al Parlament de Catalunya (CiU, ERC, PSC, ICV i CUP).