dissabte, 1 de juny del 2013

Espanya, la vergonya d’Europa a l'impedir que quinze metges kosovars participin al congrés d'Anestesiologia

L'ambaixada espanyola a Macedònia els ha denegat el visat perquè no compleixen "requisits" com raons humanitàries o assumpte oficial. Espanya incompleix els tractats internacionals


El govern espanyol no ha permès que quinze metges kosovars puguin participar al Congrés Europeu d'Anestesiologia, que se celebra de l'1 al 4 de juny a Barcelona. Espanya no reconeix Kosovo i l'ambaixada espanyola a Skopje (Macedònia) ha denegat el visat als quinze anestesiòlegs sense que la societat europea d'anestesiologia ni la societat catalana hagin pogut convèncer la cònsol, segons ha informat Vilaweb. El president de la Societat Catalana d'Anestesiologia, Jaume Canet, ha detallat que la cònsol de l'ambaixada espanyol a Macedònia ha justificat la denegació del visat perquè no es complia cap dels requisits: raons humanitàries, interès d'Espanya o compliment d'algun assumpte oficial. 
 
Espanya, la vergonya d'Europa
La Societat Espanyola d'Anestèsia al costat del Govern Espanyol per impedir la presencia dels metges kosovars

Tot i insistir Canet que es tractava un congrés científic, l'ambaixada espanyola a Macedònia es va rentar les mans i va assenyalar que només podrien donar el visat si tenien l'ordre directa del ministeri d'afers estrangers a Madrid. En declaracions a Catalunya Ràdio i Vilaweb, el president de la Societat Catalana d'Anestesiologia i cap d'anestèsia de l'Hospital Germans Trias i Pujol ha afirmat que es van dirigir al ministeri però encara no han rebut resposta. "Per tant, aquests quinze anestesistes kosovars han perdut els diners de la inscripció i de tot plegat i no vindran", ha lamentat Canet, que també ha criticat la no implicació de la Societat Espanyola d'Anestèsia.

Espanya tant sols ens porta problemes

"Va dir que no entrava dins de les seves obligacions i que preferien no ficar-s'hi", ha finalitzat el president de la Societat Catalana d'Anestesiologia.