dijous, 27 de juny del 2013

ERC vol que l'Església confessi

Els republicans proposen que la institució eclesiàstica i la Casa Reial expliquin al Congrés com es gasten els diners públics que reben

, Barcelona | Actualitzat el 27/06/2013 a les 10:50h


Rajoy saluda a Rocuo Valera. Foto: Arxiu PP

Tothom que rebi diners públics ha de donar explicacions. Aquesta és la divisa dels diputats d'ERC-Rcat a Madrid per argüir les esmenes que han presentat a la Llei de Transparència que ha registrat del govern espanyol. Les esmenes dels republicans inclouen el control estricte per part del Congrés dels fons públics que reben l'Església i la Casa Reial.

Així mateix, els independentistes demanen que es retallin els sous dels alts càrrecs perquè ningú, ni tan sols el president del Tribunal Constitucional, tingui retribucions un 25% superiors a de les del president de l'executiu espanyol.

ERC també proposa sotmetre l'obligació de transparència activa tota l'Administració pública i també a aquelles entitats amb una participació pública més del 10% i a les empreses contractades o subcontractades per l'Administració, "fins l'última factura de despesa". Control de lobbys, de viatges, targetes de crèdits i dietes dels consells d'administració així com el tracte de cortesia.