dimarts, 11 de juny del 2013

ERC demana nous impostos a CiU i diu que entrarà al govern "si cal" quan es fixi la data de la consulta

Redacció Actualitzat a les 18:46 h   11/06/2013
Marta Rovira diu que ERC rebutja entrar al govern si la consulta no té data.
ERC és l'únic partit que s'ha allunyat de les crítiques en la compareixença d'Artur Mas per presentar el pla de govern per als pròxims tres anys que, segons ha dit, el partit ja coneixia. Tot i això, els republicans han insistit a reclamar la creació d'impostos nous per poder garantir els serveis bàsics de l'estat del benestar.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha explicat que demanen "cada dia" al govern de CiU que "es posi a treballar" i aprofiti el poc marge que té per aconseguir nous recursos. "Ajudarem el govern a ajudar els que més ho necessiten, amb l'aprovació de nous impostos que en cap cas han de gravar la gent que més pateix, la classe mitjana i treballadora", ha afirmat Rovira, que ha posat com a exemple els impostos sobre pisos buits, les nuclears o la banca.

Davant les crítiques de la resta de l'oposició per la manca de pressupost per a aquest any, Rovira ha argumentat que "qui acaba decidint és el ministre Montoro", tant per l'objectiu de dèficit com per les transferències de diners que es facin.

ERC continua rebutjant entrar al govern, com li ha tornat a demanar CiU. "Si hem de fer un pas més, el farem quan tinguem la data de la consulta i els escenaris previstos i pactats, si cal", ha anunciat. Rovira ha remarcat que, en el camí de posar rumb cap a la consulta, "el govern és molt fort" i ha afegit que no hi ha motius per endarrerir el referèndum previst per a l'any que ve, perquè la situació econòmica és d'emergència social i el govern té "molts suports" per tirar endavant la transició nacional.

Respecte del fet que Mas hagi tancat la porta a una declaració unilateral d'independència, Rovira ha replicat que "cap polític, ni tan sols el president Mas, l'ha negat" però ha admès que el mandat que té ara el Parlament és el de "deixar que siguin els ciutadans els que decideixin una qüestió tan important com aquesta".

http://www.324.cat/noticia/2135990/politica/ERC-demana-nous-impostos-a-CiU-i-diu-que-entrara-al-govern-si-cal-quan-es-fixi-la-data-de-la-consulta