divendres, 21 de juny del 2013

El president de Borges replica Lara: "No hem de prendre posició"

Dret a decidir

Antoni Pont precisa respecte al procés sobiranista i recorda que cada empresari "té les seves conviccions però ha de saber adaptar-se a les circumstàncies"

Lluís Goñalons


El president d'honor de Grup Borges, Antoni Pont, ha dit en un esmorzar amb líders empresarials al Fòrum Europa, que “és una equivocació que un empresari prengui una posició política” sobre el debat sobiranista. Pont és una veu patronal més en contra de la cullerada política que mesos enrere el president del grup Planeta, José Manuel Lara, va prendre quan va anunciar que Planeta marxarà de Catalunya si s'independitza.
El president d'honor del Grup Borges, Antoni Pont


Pont ha reconegut també que tot empresari "té les seves pròpies conviccions però ha de tenir la virtut de saber adaptar-se a les canviants circumstàncies". Tot just fa uns mesos, i en sentit contrari a les paraules del responsable de Borges, Lara va declarar que no té sentit que Planeta tingui la seu "a un país estranger que parla un altre idioma [el català]", i a més, va fer explícit la seva implicació política afirmant que l'havia expressat personalment al president Mas.

Pont també ha aprofitat l'emorzar per criticar el pessimisme i l'escepticisme que ha despertat la crisi a Espanya. Ha insistit que la crisi suposa oportunitats per a un país perquè fa sorgir noves idees i projectes. "No tornarem a la situació del 2007 i no serà fàcil la sortida, però ho agreuja aquesta sensació de passotisme i queixa permanent que hi ha".

El grup Borges és líder en exportació d'oli d'oliva d'envasament en 25 països, líder en vinagres a l'Estat, un dels principals operadors d'ametlla i nous del món, un dels més grans exportadors d'ametlles de l'Estat, líder a Rússia en olives i número dos a França, líder als Estats Units en olis, olives i vinagres, i el principal venedor de crispetes a Espanya, segons ha declarat el mateix Pont.  


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/pont_s_abste_mentre_lara_pren_cullerada_al_debat_independentista_94792.php