divendres, 14 de juny del 2013

El Govern espanyol posa traves a l'acció exterior de Catalunya

Margallo presenta el projecte de llei perquè vol "una orquestra i no solistes desafinats sense partitura"

José Manuel García-Margallo


El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, creu que la nova llei d'Acció Exterior servirà "tenir una orquestra i no un conjunt de solistes desafinats sense partitura". 

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres on s'ha aprovat el projecte, Margallo ha qualificat la norma de "canvi radical i revolucionari que necessita la col·laboració de tots" en referència a les comunitats autònomes, ajuntaments i representants socials. 
"No és un projecte del govern, és de país i de nació", ha apuntat, i s'ha mostrat disposat a acceptar canvis: "És un projecte obert que ara passa a les Corts on podrà ser modificat".

A més, els governs autonòmics hauran d'informar dels viatges a l'estranger i de l'obertura de noves delegacions. L'executiu espanyol argumenta que aquesta comunicació ha de servir per donar un millor servei logístic a les autonomies i, també, per estalviar diners. Això sí, sempre que el viatge "estigui justificat".

En aquest sentit, també ha apuntat que si no es fa cas de les recomanacions d'Exteriors, el govern espanyol ho farà públic per tal que ho coneguin els votants i ciutadans.

El text també proposa que de forma gradual totes les oficines de l'Administració es vagin integrant en les ambaixades i que els diferents agregats i consellers depenguin orgànicament de l'ambaixador, tot i que podran seguir rebent ordres dels ministeris de procedència.