divendres, 7 de juny del 2013

Duran i Lladre : «Catalunya no serà mai un estat independent, agradi o no»

Bufetada al sobiranisme del colíder de CiU que demana descafeïnar la consulta 

 

Mas i Duran, aquesta tarda a Palau. Foto: Rafa Garrido

"Crec que tothom s’ha d’asserenar -que no vol dir renunciar- en les reivindicacions nacionals. Hi ha molta gent il·lusionada que s’ha cregut que d’un dia a l'altre Catalunya serà un estat independent. I això no serà així, agradi o no, s'hi estigui d’acord o no". Amb aquesta frase el colíder de CiU i cap de files d'UDC, Josep Antoni Duran i Lladre, ha fet la darrera carregada contra el procés sobiranista. En la seva homilia setmanal a la militància ha demanat descafeïnar la consulta i no plantejar-la en termes indepedentistes.

"Comprenc i respecto les persones que ho creuen, però els que tenim responsabilitats i sabem -no pas per savis, sinó per conèixer més la realitat-, hem d’intentar racionalitzar tot el procés i no enganyar ni crear emmirallaments que l’únic que farien serien portar-nos a una frustració col·lectiva per la qual pagaríem un gran cost", escriu Duran.

Ara bé, pel líder social-cristà, "això no vol dir que acceptem l'estatus actual de Catalunya dins l'Estat i el tracte que rebem. Tenim l’obligació de lluitar per canviar-lo en lloc de resignar-nos i rendir-nos. Això mai! Però ho torno a dir: no convé que atiem el foc dient coses que no són o abonant la pressa, que és clarament enemiga de les aspiracions i necessitats del país".

En aquest sentit, Duran demana "Rajoy ha de parlar i pactar amb Catalunya un nou estatus que permeti ser admès per una gran majoria de catalans que expressi la seva voluntat en una consulta", perquè segons el cap de files demòcrata-cristià, "un demòcrata no ha de tenir por a la democràcia".

A la carta web, Duran demana incloure ICV i PSC en el procés, per no afeblir la consulta i treu importància a les seves trobades amb Artur Mas i amb Pere Navarro.  

http://www.naciodigital.cat/noticia/55716/duran/catalunya/no/sera/mai/estat/independent/agradi/no