dijous, 16 de maig del 2013

Ultima Hora : Madrid El Ministeri de l'Interior acorda l'expulsió definitiva de Ziani per difondre idees salafistes

Redacció Actualitzat a les 19:15 h   16/05/2013
Noureddine Ziani, director de l'Espai Catalanomarroquí de la Fundació Nous Catalans.
 
El Ministeri de l'Interior ha signat l'expulsió definitiva i imminent del territori espanyol del president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, Nourredine Ziani, vinculat a la Fundació Nous Catalans de CDC. Ho han confirmat oficialment a Catalunya Ràdio fonts del Ministeri de l'Interior, que argumenten que el motiu de l'expulsió de Zianni, de nacionalitat marroquina, és la difusió d'idees salafistes i vinculades a l'islamisme radical.

El secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, ha signat la resolució donant per bo l'expedient que ha elaborat la Brigada Provincial d'Estrangeria de la Policia Nacional de Barcelona. El procés podria haver durat mesos, però s'ha resolt en pocs dies.

La petició d'expulsió va sortir del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), que va acusar Ziani d'"atemptar contra l'ordre públic" i la "seguretat nacional". La seva advocada va presentar dues vegades al·legacions perquè s'aportessin proves, ja que les acusacions eren molt genèriques. Les hi es van denegar. El CNI també acusa Ziani d'espionatge, per haver col·laborat en el passat amb els serveis secrets del seu país d'origen. Tant CiU com ERC van acusar el CNI de demanar l'expulsió de Ziani per motius polítics. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va desvincular l'expedient obert a Ziani del procés sobiranista a Catalunya.

En tot moment, Nourredine Ziani ha defensat la seva innocència davant del que considera una injustícia i un error. "Fins i tot els imams han rigut que m'acusin de salafista. Mai he fomentat el radicalisme", va assegurar dilluns. En resposta a la pregunta de si la seva petició d'expulsió podria tenir a veure amb les seves opinions sobre la Independència de Catalunya, Ziani va respondre: "Em sorprèn que no sigui una altra cosa".

Nous Catalans diu que Ziani no té notificació de l'expulsió

En un comunicat, la fundació assegura que el Ministeri de l'Interior encara no ha fet arribar a Nourredine Ziani cap notificació sobre l'expulsió. "L'opinió pública té dret a saber amb quines proves es basen quan es fa una acusació pública tan greu que vincula una persona amb el salafisme" i, per això, demana al ministeri que faciliti totes les proves que basen la seva acusació. .

"L'opacitat i la indefensió del senyor Ziani en tot aquest procés avala la sospita que darrere d'aquesta decisió hi ha una clara intencionalitat política, que podria constituir una vulneració clara de la Convenció Europea sobre els Drets Humans", conclou el comunicat.

http://www.324.cat/noticia/2116802/politica/El-Ministeri-de-lInterior-acorda-lexpulsio-definitiva-de-Ziani-per-difondre-idees-salafistes