dissabte, 18 de maig del 2013

La millor resposta a la LOMCE, #adeuEspanya

Rigau titlla la llei Wert de "predemocràtica" i assegura que és "impossible de complir" a Catalunya. SomEscola i ERC criden a la insubmissió.


El PSC titlla la LOMCE de "cop d'estat" al sistema educatiu i anuncia el seu suport al Govern si la porta al TC, mentre Anna Simó defineix la LOMCE com una normativa centralista, adoctrinadora, segregadora, elitista, amb "tuf d'antic" i que posarà en risc la immersió. Somescola.cat s'ha oposat "plenament" al projecte de la LOMCE perquè considera que es tracta d'una normativa que "ataca en tres vessants bàsics el sistema educatiu català". En aquest sentit, la plataforma assegura que la reforma educativa redueix "profundament" l'autogovern català en matèria d'ensenyament, "homogeneïtza" els continguts acadèmics a tot l'Estat sense tenir en compte la diversitat territorial i "esquerda" el model d'immersió lingüística que des de fa més de 30 anys, segons subratlla Somescola, s'aplica amb èxit a Catalunya. 
 
Crits de rebuig de la comunitat educativa contra la LOMCE davant la seu del PP a Barcelona

Més d'un centenar de sindicalistes d'USTEC·STEs, CCOO i UGT, de membres de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'alumnes de Catalunya (FaPaC), de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i de l'Associació de Mestres Rosa Sensat s'han concentrat davant la seu del PP a Catalunya del carrer Urgell per mostrar el seu rebuig contra el projecte de llei de la LOMCE. La portaveu de CCOO, Montse Ros, l'ha qualificat directament de "manca de respecte" i la d'UGT, Roser Font, l'ha titllat d'"innecessària, oportunista i inoportuna". Des de la FaPaC, Àlex Castillo, ha lamentat que es tracta d'una llei feta "per un sector d'extrema dreta".

La consellera afirma que és una "ferida enorme a l'autogovern" i a "la dignitat institucional"

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Educació (LOMCE) és "impossible de complir" a Catalunya i ha dit que és "un absurd". Rigau ha qualificat la llei de "predemocràtica" i de "ferida enorme a l'autogovern", i considera que no es pot aplicar el que preveu el Ministeri d'Educació per garantir l'escolarització en castellà a qui la demani. A més, ha denunciat que la LOMCE busca "trencar les bases pedagògiques" del model català i donar "una única visió d'Espanya". Rigau ha garantit que se seguiran oposant al projecte en el tràmit parlamentari i que , en cas que arribi a ser llei, continuaran defensant la llei del Parlament.