dijous, 30 de maig del 2013

La CE expedienta Espanya per rebutjar la targeta sanitària europea

Hospitals demanen una pòlissa d'assegurança de viatge i la targeta de crèdit


La ministra de Sanitat, Ana Mato, en una foto d'arxiu



La Comissió Europea ha expedientat Espanya perquè en alguns hospitals rebutgen la targeta sanitària europea. La CE ha enviat una carta de requeriment, que és "el primer pas dels procediments d’infracció de la UE. Ara Espanya disposa de dos mesos per respondre-hi", han afegit.

La CE ha mostrat la seva preocupació ja que Espanya podria "estar incomplint les obligacions que imposa la normativa de la Unió Europea de proporcionar assistència sanitària d’urgència en la sanitat pública als visitants temporals d’altres Estats membres en les mateixes condicions que als ciutadans espanyols".

Segons la Comissió Europea, als darrers temps ha anat rebent un "nombre creixent de denúncies sobre els hospitals de la sanitat pública espanyols, principalment de zones turístiques, que es neguen a atendre els ciutadans amb la Targeta Sanitària Europea i en canvi els demanen una pòlissa d’assegurança de viatge i les dades de la targeta de crèdit".

D'acord amb aquesta informació, "en alguns casos, s’ha dit erròniament als ciutadans que la Targeta Sanitària Europea no es vàlida si tenen una assegurança de viatge. En d’altres casos, els pacients estaven convençuts que se’ls havia atès amb la Targeta Sanitària Europea però, més tard, han comprovat que el tractament s’havia cobrat a la companyia asseguradora".
 
http://tinyurl.com/kttqemk