dijous, 23 de maig del 2013

Els autors de l'assassinat de Londres, britànics d'origen nigerià || Cameron assegura que Londres “no cedirà davant el terrorisme”

El primer ministre David Cameron presideix la reunió del comitè d'emergències Cobra per analitzar els fets

L'alcalde de Londres insta la població a fer vida “amb normalitat”

23/05/13 12:57 - londres - Agències

Almenys un dels dos autors de l'atac perpetrat aquest dimecres en el sud-est de Londres, que va causar la mort d'un jove soldat, és britànic de naixement però d'origen nigerià i convertits a l'islam, segons han informat a Reuters fonts pròximes al cas.

L'altre home probablement també és un britànic d'origen nigerià, segons les mateixes fonts. Els mitjans de comunicació han identificat un d'ells, a partir de fonts policials com a Michael Adebolajo.

Els fets van passar aquest dimecres a les 14h de la tarda quan dos individus armats amb matxets van atropellar primer i després degollar un jove soldat d'entre 20 i 30 anys que vestia una samarreta d'ajuda als veterans militars.

El primer ministre del Regne Unit, David Cameron, ha presidit aquest dijous una reunió del comitè d'emergències Cobra del govern britànic per analitzar l'assassinat del soldat. A la trobada, que s'ha celebrat a Downing Street, ha durat prop d'una hora i hi ha assistit diversos ministres i l'alcalde de Londres, Boris Johnson, així com els caps de la policia i de l'M15, el servei de contraespionatge britànic.

En acabar la reunió, Johnson ha dit que els “londinencs poden seguir amb les seves vides amb normalitat” i ha promès que els culpables hauran de passar comptes amb la justícia.
Es preveu que Cameron faci una declaració sobre aquesta qüestió al llarg d'aquest dijous.
Darrera actualització ( Dijous, 23 de maig del 2013 13:49 )



http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/648276-els-autors-de-lassassinat-de-londres-britanics-dorigen-nigeria.html 

*********


Cameron assegura que Londres “no cedirà davant el terrorisme”

Demana als britànics que segueixin “amb una vida normal” després de l'atemptat

23/05/13 13:48 - londres - Agències

El primer ministre britànic, David Cameron, ha assegurat aquest dijous que el Regne Unit “no cedirà davant el terrorisme” davant el brutal assassinat d'un soldat a Londres per dos homes que van cridar lemes gihadistes i ha considerat que és “una traïció a l'Islam i a les comunitats musulmanes que donen tan al nostre país”. “No hi ha res en l'Islam que justifiqui aquest acte veritablement espantós”, ha assegurat, insistint que “mai cedirem davant el terrorisme o en cap de les seves formes”, ha indicat



El primer ministre britànic, David Cameron, davant de Downing Street Foto: REUTERS.
El líder conservador ha dit que els dos autors de l'assassinat intentaven dividir el país però que “no ho aconseguiran”. “El que va passar és malaltís, hem vist imatges profundament xocants”, ha admès Cameron.
Cameron ha demanat als ciutadans que segueixin amb la seva vida normal després del brutal assassinat, aquest dimecres, d'un soldat anglès al barri de Woolwich, al sud-est de Londres. “La policia ha reforçat la seguretat i això està bé, però la millor manera de lluitar contra el terrorisme és continuar amb la nostra vida normal, i això és el que tots hauríem de fer”, ha defensat Cameron en una compareixença des del davant del 10 de Downing Street.
Darrera actualització ( Dijous, 23 de maig del 2013 13:51 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/648287-cameron-assegura-que-londres-no-cedira-davant-el-terrorisme.html