divendres, 10 de maig del 2013

Duran i Lladre preocupat per la manca d’espai polític d’UDC

Reivindica que Unió és més necessària que mai "per fer de pont entre posicions enfrontades"


El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lladre, preocupat per la pèrdua de protagonisme polític ha defensat que Unió encara representa una opció de diàleg ara més que mai necessària i ha reivindicat que, amb independència o sense, calen persones que "facin de pont entre posicions enfrontades". En la carta web setmanal, constata que actualment hi ha "molta boira baixa" però es mostra convençut que s'anirà escampant i es veurà que "Unió no només no s'ha quedat sense paper, sinó que el pot tenir més rellevant com mai". D'altra banda, considera "extravagant" que el Tribunal Constitucional (TC) suspengui la declaració de sobirania i avisa que "mai ningú ha dit que el dret a decidir equivalgui a la independència". 
 
Preocupació per la pèrdua d’espai polític pel líder democratacristià

Duran i Lladre defensa que Unió no s'ha quedat sense paper polític després que el debat polític a Catalunya se centri en el dret a decidir i l'estat propi. Segons el líder d'Unió, el seu partit pot tenir un paper més rellevant que mai ja que representa "una opció de diàleg ara més que mai necessària".

"Actualment hi ha molta boira baixa, molta confusió. Però anirà escampant i amb més llum es veurà molt clarament que Unió no només no s'ha quedat sense paper, sinó que el pot tenir més rellevant com mai. Temps al temps!", ha afirmat.

Duran i Lladre es resisteix acceptar la independència

En referència a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) que aquest dimecres ha decidit suspendre temporalment la declaració de sobirania aprovada al Parlament, Duran i Lladre troba una "extravagància" la decisió de l'alt tribunal i recorda que la resolució parlamentaria "no és res més que una declaració sense valor jurídic". Davant d'aquesta situació, alerta que "la qüestió catalana no es resoldrà a base de decisions del TC" i ha apostat pel "diàleg polític" com a millor eina per trobar la solució al conflicte.

Duran i Lladre segueix generant dubtes sobra la celebració de la consulta

El líder d'Unió recorda el compromís de CiU de convocar una consulta legal al llarg d'aquesta legislatura i recorda la clàusula firmada amb ERC que preveu ajornar la consulta si hi ha motius econòmics, politics o socials que ho aconsellin. I ha volgut deixar clar que apostar pel dret a decidir no és sinònim a estar a favor de la independència de Catalunya. "Mai ningú no ha dit que el dret a decidir i el seu exercici equivalguin necessàriament a la independència. Es pot decidir i optar per altres propostes alternatives", ha conclòs.

http://directe.cat/297053

P.D. : Lo de duran i lladre es cosa meva no del diari !