dijous, 30 de maig del 2013

Bombers, mossos i estelades a la portada del Herald Tribune

Retallades

El New York Times també es fa ressò a primera plana de les càrregues de la policia catalana davant del Parlament


Maria Coll

 
Dos diaris de gran prestigi i ressò internacional, l'International Herald Tribune i el New York Times, obren portada avui amb imatges de les càrregues policials que van protagonitzar ahir els Mossos d’Esquadra contra els Bombers davant del Parlament de Catalunya.

Els fets van tenir lloc ahir al migdia quan els Bombers, que protestaven per les retallades en hores de treball, van encendre una foguera i van llençar petards i ous contra l'important dispositiu policial desplegat davant de la cambra catalana. L’operatiu, que va acabar amb la detenció d’un bomber, va deixar algunes imatges insòlites, malgrat no era la primera vegada que els dos cossos es trobaven cara a cara.

Els dos rotatius, tant l’International Herald Tribune com el New York Times parlen de “xoc” a Barcelona i opten per fotos en què es veuen els dos bàndols enfrontats, però en una d’elles a més a més també es mostren clarament les estelades que els bombers durant la seva acció reivindicativa van penjar davant dels arbres del Parlament.