dimecres, 17 d’abril del 2013

Uns 200 estudiants de la UAB n'ocupen el rectorat


Protesten per l'augment de les taxes i asseguren que no en marxaran fins que el rector els rebi

Galeria de fotos (Jordi Borràs)

Els estudiants tancats al rectorat de la UAB. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital


Uns 200 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'han manifestat avui a 2/4 d'1 del migdia des de la plaça Cívica fins la porta del rectorat de la universitat, convocats per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP). En arribar al rectorat i trobar-lo tancat, han arrencat a córrer fins arribar a la sortida d'emergència del rectorat, que era oberta, i hi han pogut entrar. Diuen que no en sortiran fins que el rector, Ferran Sancho, s'avingui a negociar les seves demandes en contra de l'augment de les taxes universitàries.

Els estudiants tancats exigeixen a Sancho que faci tot el que està a les seves mans per defensar el model d'universitat pública i lluiti per evitar l'augment de les taxes universitàries. Segons la portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Maria Garcia, també li reclamen el compliment d'un seguit de mocions aprovades en el darrer claustre de la UAB, a finals de març: "És la seva responsabilitat respondre a la veu del claustre i dels estudiants". Des de la direcció de la UAB han declinat, de moment, fer valoracions.

Garcia assegura que les actuals polítiques educatives condueixen la universitat catalana cap a un sentit totalment contrari a la seva reivindicació, que "evitarà" que les classes populars accedeixin a la formació universitària. I avisa: "No ens mourem d'aquí."