dijous, 4 d’abril del 2013

"No tenim més remei que la independència"


Mascarell denuncia un deute anual de l'Estat de 2000 milions amb Catalunya en l'àmbit cultural


Mascarell


El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat en una entrevista a El món a RAC1 que "no tenim més remei que la independència. Catalunya ha estat sempre secundària en el conjunt de l'estat”. En aquest sentit ha indicat que "una Catalunya independent podria tenir un IVA cultural del 7 o el 8%, com a la resta d’Europa”.

“L'IVA que s'obté del consum cultural a Catalunya és de 3.000 milions d'euros cada any. En canvi, el conjunt de les subvencions públiques que es donen a la cultura a Catalunya són 1.100 milions. Gairebé 2.000 milions dels que s'aporten a l'estat en concepte de cultura no retornen a Catalunya”, ha denunciat.

"Els intents catalans de configurar un estat en què Catalunya estigués còmoda sempre han fracassat”, ha lamentat, a més d'apuntar que "l'estat espanyol ha fracassat, per als catalans però també per al conjunt dels espanyols”. “Els Joglars poden, han pogut i podran actuar a Catalunya sempre que ho vulguin. Mai han tingut més dificultats que ningú”, ha indicat d'altra banda.


http://tinyurl.com/bmrb3ve