dimecres, 24 d’abril del 2013

Mas 'ven' a la UGT el dret a decidir

El president assegura que "l'austeritat ha arribat al límit"




El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït a la UGT que “en aquest moment crucial en què no només ens juguem el present sinó l’horitzó a llarg termini, el sindicalisme deixi sentir la seva veu en favor del dret a decidir”, durant la inauguració del 14è Congrés del sindicat.
Mas ha instat al col·lectiu dirigit per Josep Maria Álvarez a defensar “una cosa tan radicalment democràtica com que Catalunya pugui decidir el seu futur, el que digui la majoria”.
Des d'un punt de vista econòmic, el cap de l'executiu català ha remarcat que “s’ha arribat al límit en les polítiques d’austeritat” i “si anem més enllà, posem en perill les estructures de l’estat del benestar i la cohesió social”.
També ha demanat "no culpabilitzar les institucions catalanes perquè sinó les afeblim, quan sabem que no tenim les eines ni els instruments per fer-ho d’una altra manera, no tenim marge”.
“Després de mesos de pressió de la societat catalana, estem fent entendre que aquestes polítiques d’austeritat no ens porten  enlloc”, ha afegit.
Segons Mas, “calen reformes, no podem fer el mateix que fèiem, però aquesta austeritat pot crear un problema més gran que el que resol”. Alhora, ha alertat que “són temps de lluita, ens cal lluitar sabent que no sempre aconseguirem allò que volem, però també sabem que si no lluitem ja haurem perdut, i això serveix pels sindicats i pel conjunt del país”.