divendres, 12 d’abril del 2013

Garcia Albiol, a judici




L'alcalde de Badalona serà jutjat pels delictes de provocació a l'odi i a la discriminació pels fulletons sobre els gitanos romanesos

La jutgessa considera “sòlides i consistents” les acusacions formulades per la fiscalia

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol Foto: ALBERT SALAMÉ.
12/04/13 19:47 - badalona - ACN

La titular del jutjat d'instrucció número dos de Badalona ha decretat l'obertura de judici oral contra l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, pels delictes de provocació a l'odi, a la discriminació o la violència, així com per injúria col·lectiva provocadora, arran dels fulletons que va repartir l'any 2010 i que presumptament relacionaven immigrants romanesos i delinqüència. En una interlocutòria amb data del 8 d'abril, la jutgessa considera “sòlides i consistents” les acusacions formulades per la fiscalia, que demana un any de presó per a l'alcalde i una multa de 8.100 euros, i per l'acusació particular que exerceix SOS Racisme.
En els polèmics fulletons es podia associar immigració i delinqüència, amb frases com El teu barri és segur? acompanyades de fotografies amb pancartes on s'hi podia llegir No volem romanesos. Això, segons l'Audiència de Barcelona, podria no tenir cabuda en la llibertat d'expressió i tampoc en l'expressió d'idees polítiques.
El fiscal ha demanat un any de presó i una multa de 8.100 euros per a l'alcalde de Badalona. Ara, la jutgessa que instrueix el cas considera que les acusacions formulades tant pel ministeri públic com per la fiscalia són “sòlides i consistents”, i per això ha decidit obrir judici oral, encara sense data. A més, estableix que l'òrgan competent és el Jutjat Penal de Barcelona i afirma que contra aquesta resolució no hi ha opció de presentar recurs.
Tot i que el jutjat va arxivar dues vegades la denúncia de SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC), l'Audiència de Barcelona va reobrir la causa els dos cops, en considerar que algunes expressions dels fulletons eren un “atac a la dignitat” i a “l'honor” del col·lectiu.
Darrera actualització ( Divendres, 12 d'abril del 2013 19:47 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/636471-garcia-albiol-a-judici.html