dilluns, 8 d’abril del 2013

Fideuà




Categoria:
primers
Aliment principal:
altres



Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:










   Ingredients



  • 500 grs. fideus del nº 2
  • 1 sìpia fresca bruta
  • Peix per fer fumet
  • 250 grs. cloÏses
  • 2 tomàquets
  • 2 cebes
  • oli
  • sal
  • 2 fulles de llorer








Elaboració



Fer un fumet amb el peix que hi hagi al mercat. En aquest cas vaig trobar cintes, escòrpores, lluernes, llísares.

Per fer el fumet, primer posem en una olla una mica d'oli, un tomàquet i una ceba partits per la meitat, els alls i les fulles de llorer. Deixar sofregir una mica i posar-hi el peix. Deixar sofregir també una mica i posar l'aigua que calgui. Fer bullir uns 45 minuts. Passar per un colador xino i reservar el caldo en una altre olla.

Mentrestant, netejar les cloïses i posar-les amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra.

A una paella sofregir la ceba i la sípia -tallades a trossets- juntament amb la salsa de la sípia, fins que tot sigui ben cuit i dauradet. Posar-hi el tomàquet ratllat i deixar coure tot junt.

Tirar els fideus i donar-hi unes voltes per barrejar-los bé amb tot el sofregit. Abocar el fumet que faci falta, bullint, i deixar uns 6 ó 7 minuts. A continuació posar-hi les cloïses, esperar que s'obrin i acabar de coure.

I llestos per servir.

NOTA: Es pot servir acompanyat d'all-i-oli.