dijous, 18 d’abril del 2013

Espanya, pànic a reconèixer Kosovo/Catalunya


El Parlament Europeu insta Espanya a avalar la validesa de l'estat balcànic. Mas lamenta que l'estat espanyol no hagi reconegut encara Kosovo


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat aquest dijous que l'estat espanyol encara no hagi reconegut Kosovo, i ha recordat que molts altres estats sí que van fer-ho ràpidament. "La democràcia passa per respectar la voluntat democràtica expressada pels ciutadans. Això és la mare de la democràcia, sense això no hi ha una qualitat democràtica alta", ha dit Mas. En sessió plenària, el Parlament Europeu ha instat aquest dijous a Espanya, Grècia, Romania, Eslovàquia i Xipre a avalar la validesa de l'estat balcànica. El ponent de la moció aprovada, l'australià Ulrike Lunacek (Verdes / ALE) ha lamentat que aquests estats "no hagin donat el seu suport als esforços realitzats per Kosovo". 
 
Espanya veu en el reconeixement de Kosovo la porta per una Catalunya independent

En roda de premsa després de reunir-se amb la comissària europea d'Acció pel Clima, Mas ha assegurat que el Govern "defensa radicalment el pes de la democràcia en estat pur", i per això reconeix Kosovo, com també ho han fet molts altres estats europeus amb l'excepció, "dissortadament", de l'estat espanyol, ha afegit.