divendres, 19 d’abril del 2013

Els Castellers de Vilafranca toquen el cel de Londres


La colla castellera fa una actuació davant del famós Tower Bridge de la capital britànica, durant el cap de setmana hi haurà actuacions en diferent racons de Londres


(ACN).- Els Castellers de Vilafranca han actuat aquest divendres a Londres, davant de l'emblemàtic Tower Bridge de la ciutat. L'espectacle de castells, el primer del grup en la seva estada de tres dies per la capital britànica, les actuacions dels castellers que  es podran veure per diversos racons de Londres durant tot el cap de setmana, s'emmarquen en un cap de setmana cultural molt català a la capital britànica, on se celebrarà Sant Jordi amb paradetes de roses i flors a Borough Market. A més, també hi haurà actuacions musicals com la Clara Sanabras i el tast teatral de 'Litlle Soldier Productions', que representarà 'You & Me', una peça basada en l'obra del català Roger Simeon 'Tu i jo'.
 
 
L’actuació castellera ha cridat  l'atenció de curiosos i turistes que s'han aturat per admirar l'actuació. Els de Vilafranca han pujat un 3 de 7, un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7, una torre de 7 i un vano de 5. En aquesta darrera actuació, els de Vilafranca han mostrat una senyera i una bandera britànica. Aquest és el primer viatge dels castellers de Vilafranca a Londres, després que l'any passat viatgessin a Nova York.
El president de la colla castellera de Vilafranca, Josep Cabré, ha explicat en declaracions a l'ACN que l'objectiu del viatge és "exportar" la cultura catalana a Londres. Els castellers, ha recordat Cabré, són una activitat cultural que els anglesos coneixen poc i que els deixa sorpresos. "Potser ho han sentit anomenar, però no crec que ningú es pugui imaginar què és ben bé. I quan ho veuen, amb tot d'homes i dones de totes les edats, que fan un castell que culmina un nen tant petit, es queden molt parats", ha assegurat.

Cabré ha explicat que enguany la colla castellera ha viatjat a Londres perquè era "una de les grans capitals europees" que els faltava, després que en anys anteriors visitessin Berlín, París o Lisboa. A més, pel president dels de Vilafranca, el viatge també és una oportunitat per "premiar la colla després de la gran temporada de l'any passat".

  http://directe.cat/292202

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Ja està el unknow de la capital del regne al contador de visites :D