divendres, 15 de març del 2013

Toni Albà i Catalunya Diu Prou, presentaran avui les primeres demandes per les sancions a #novullpagar

S’ interposaran demandes per les sancions als ciutadans catalans que han protestat dins la campanya #Novullpagar


Hi seran presents l’actor Toni Albà en representació dels afectats, i Daniel Laspra, advocat de la Plataforma Catalunya Diu Prou, que ha donat assessorament jurídic a la demanda dels diferents usuaris que han participat en la campanya impulsada per les plataformes #novull pagar" i "Prou Peatges", i també per diferents partits polítics. 
 La demanda es basa entre d’altres en:

El fet denunciat que s’imputava era presumptament haver desobeït en el peatge de l’autopista un senyal de trànsit que es troba regulat a l’art. 153 del Reglament General de Circulació.

A finals de desembre, a la Llei de Pressupostos General de l’Estat per al 2013, mitjançant la Llei 17/2012, de 27 de desembre (BOE 28-12-12) en la seva disposició Final 3ª, es modifica la LSV i es tipifica a efectes del 01-01-2013 com a infracció en matèria de trànsit, per primera vegada, el no pagar el peatge.

Aquesta modificació de la Llei de Seguretat vial reconeix implícitament la manca de cobertura legal d’aquesta denúncia abans del dia 1 de gener del 2013, i per això i pel principi d’irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables, art. 9.3 CE i 128 L. 30/1992, no és aplicable aquesta modificació al nostre supòsit fàctic.