divendres, 15 de març del 2013

Soraya emplaça Mas a no seguir l'exemple de Kosovo (sempre menyspreant altres... )

Segons la vicepresidenta CiU i ERC preparen el camí per a una declaració unilateral d'independència similar a la que es va utilitzar a la província sèrbia

 


La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha emplaçat aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, a no seguir l'exemple de Kosovo pel que fa a la sobirania. "Jo no sé si el govern català considera que els ciutadans catalans es poden identificar amb Kosovo, on l'atur és del 40% i la renda per càpita 25 vegades inferior a Catalunya", ha dit, però "crec que hauríem de treballar tots bastant més pel benestar dels ciutadans abans de buscar altre tipus de procediments".

Sáenz de Santamaría ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al consell de ministres en referència a la portada del diari ABC que apuntava que CiU i ERC tenen dissenyat un full de ruta per a la independència que passa per presentar-se en coalició a unes eleccions plebiscitàries, fet que obligaria el govern espanyol a plantejar-se una suspensió dels comicis.

Aquest pla B, segons el diari, s'assembla al que va aplicar Kosovo al 2008 i, en el cas que el govern espanyol prohibís la consulta, implicaria una declaració unilateral d'independència. La vicepresidenta ha donat per fets aquests moviments i ha volgut recordar al govern de la Generalitat que "Espanya i Catalunya han estat un èxit de transició des de la dictadura i han crescut molt en aquest temps".

http://www.naciodigital.cat/noticia/52808/soraya/emplaca/mas/no/seguir/exemple/kosovo