dimecres, 27 de març del 2013

Rajoy i Mas ja s'han trobat, d'amagat

La cimera entre els dos presidents va tenir lloc dilluns o dimarts, fora dels focus mediàtics. L'objectiu de dèficit i la consulta, sobre la taula


El president espanyol, Mariano Rajoy, rebent el català, Artur Mas, en una imatge d'arxiu. Foto: La Moncloa.

Els presidents del govern espanyol i català, Mariano Rajoy i Artur Mas, ja s'han trobat, i ho han fet durant aquesta setmana, segons que confirmen a Nació Digital fonts del Govern. La trobada, que no s'ha conegut fins avui mateix, va servir per analitzar la situació de les finances catalanes i espanyoles, i per saber com l'un i l'altre podran acabar acomplint l'objectiu de dèficit fixat per Europa.

En tant que la Unió Europea, presumiblement, flexibilitzarà l'objectiu de dèficit que ha d'assolir enguany l'Estat espanyol, Rajoy s'hauria compromès a permetre que la Generalitat se'n pugui beneficiar, com reclama el conseller Mas-Colell, en tant que el conjunt de l'economia estatal necessita que Catalunya pugui quadrar els seus números.

Aquesta ha estat, doncs, la primera trobada oficial entre amdós mandataris des que Mas va decidir dissoldre el Parlament, convocar eleccions anticipades, el passat 25 de novembre, i aconseguir ser escollit president amb els vots d'ERC i el compromís de celebrar una consulta sobre la independència de Catalunya nom és enllà del 2014.

A partir d'aquest nou context en la política catalana, Mas també va exposar a Rajoy els plans que té el Govern per tirar endavant la consulta, punt en què el president espanyol va reiterar el seu enrocament.

http://www.naciodigital.cat/noticia/53163/rajoy/mas/ja/trobat/amagat