dijous, 14 de març del 2013

Òmnium commemorarà a Burgos l’afusellament de Carrasco i Formiguera

L'entitat prepara un homenatge davant la presó burgalesa on va ser assassinat fa 75 anys l'històric dirigent d'Unió

L’històric dirigent d’Unió Democràtica, Manuel Carrasco i Formiguera

Pep Lloveras
Al lloc del crim. Òmnium Cultural prepara un sentit homenatge a la figura de l’històric dirigent d’Unió Democràtica (UDC) i destacat polític català de principis del segle XX, Manuel Carrasco i Formiguera, davant la presó de Burgos, on va ser afusellat el 9 d’abril del 1938 per l’exèrcit franquista. L’acte, que compta amb les autoritzacions necessàries, se celebrarà dos dies abans que es compleixin els 75 anys del seu assassinat, el pròxim diumenge 7 d’abril.

A l’espera que es concreti oficialment qui prendrà part al tribut, ja es coneix que hi haurà audició de cançons, la lectura d’uns textos del propi polític i advocat catalanista per part d’un representant d’Òmnium i la cloenda a càrrec d’un membre de la família Carrasco i Formiguera.

‘Any Carrasco’ a Unió

Així mateix, Unió també s’implicarà a fons en commemorar el 75è aniversari de la mort d’un dels seus estendards i ha declarat aquest 2013 ‘any Carrasco i Formiguera’. El partit vol que es difongui la seva figura i s’ha obert a institucions i societat civil perquè hi participi. Entre d’altres actes, el 9 d’abril, el líder d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, farà una ofrena floral a la tomba del polític, acompanyat molt probablement pel president de la Generalitat, Artur Mas.

Duran homenatjarà així el principal referent independentista del seu partit i a qui sovint citen els seus detractors per criticar-li l’actual línia política que segueix, allunyada del sobiranisme. Carrasco i Formiguera tenia 48 anys quan va ser condemnat a mort. Poc abans de ser afusellat, va cridar “Visca Catalunya lliure!”. 
 

2 comentaris :

Anònim ha dit...

Quina diferència del botifler fastigós del Duran i en Carrasco i Formiguera, un home que va donar la seva vida pel pais i per uns ideals,als actuals dirigents d'unió (amb l'inefable Duran al capdavant), se'ls hauria de caure la cara de vergonya

Rosa Mary ha dit...

Ja ho pots ben dir Duran i Lladre es el cigró negre de Catalunya. En Carrasco i Duran son la nit i el dia