dimarts, 12 de març del 2013

Militar al PP, anar a un sopar de piuladors independentistes i sortir-ne encantat

Unes 150 persones, inclòs el dirigent popular Ignacio Fuentes, gaudeixen a Llerona de les 'Piulades a la fresca'

El sopar es va celebrar en una carpa a Llerona. Foto: @Cada11CadaMes

"Va ser un sopar molt agradable, ple de bona gent, amb el màxim respecte entre persones que pensem de forma molt diferent. Tot i que tenim objectius polítics que topen i seguiran topant, el primer sempre ha de ser el diàleg". A les antípodes de la confrontació que alimenten un dia si l'altre també màxims dirigents de la seva formació, Ignacio Fuentes, president de les Noves Generacions del PP a Sant Cugat del Vallès i membre de la directiva dels populars a Catalunya, va sopar aquest dilluns al Consell del Poble de Llerona rodejat d'independentistes, i en va sortir encantat. De fet, Fuentes ja ha quedat per repetir la jugada, ara en petit comitè, amb alguns dels presents a l'acte.

El jove dirigent popular va participar a la sisena edició, la primera que es celebrava al Vallès Oriental, de Piulades a la fresca, una trobada d'usuaris de Twitter que es celebra l'11 de cada mes, en un municipi diferent, fins aconseguir la independència de Catalunya. "Que vingués Fuentes és significatiu, i molt enriquidor per les dues parts", apunta Pere Garriga, veí de Llerona i organitzador de la trobada, juntament amb Alma Martínez. El dirigent popular va debatre amb els presents sobre el dret a decidir, això sí, aferrat en tot moment a la Constitució. "Tant de bo tots els del PP fossin com ell", sentencia Garriga, molt content amb l'èxit del sopar.


Calçots, mongetes i moltes cares conegudes
La trobada, que va aplegar 150 persones, va consistir en un sopar a base de calçots, mongetes, botifarra i altres productes de la terra, i va comptar amb la presència, entre altres, de l'actor Quim Masferrer; el cuiner vallesà Pep Salsetes; la portaveu d'European Partnership for Independence (EPI) a Catalunya, Anna Arqué; l'editor de la revista Esguard, Germà Capdevila; el coordinador comarcal de l'Assemblea Nacional Catalana al Vallès Oriental, Joan Guarch; i la directora de cinema Isona Passola, que prepara un documental sobre la independència. També va fer-hi acte de presència l'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé (CiU). L'Ajuntament va decidir la carpa per fer el sopar.

"Les bases estem canviant les normes del joc, estem canviant les tendències", va apuntar Germà Capdevila en els parlaments posteriors al sopar. "Serem independents abans del que imaginem", afegia Passola, que va fer quatre cèntims del documental que està preparant (comença a rodar a l'estiu i l'enllestirà al gener) sobre la independència, dirigit a tothom, "també als que ara per ara votarien que no". "Declarem la independència des de Llerona?", preguntava un dels presents. La propera cita, l'11 d'abril a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).
 
Quim Masferrer en els parlaments de després del sopar. Foto: @EliPericas

http://www.naciodigital.cat/naciogranollers/noticia/15934