dimecres, 20 de març del 2013

La Diputació de Girona s'afegeix als ajuntaments per la independència


CiU i ERC voten a favor, mentre el PSC s'absté. Aquesta proposta havia fracassat fa un any.


Els vots de CiU i ERC porten les comarques gironines a l'AMI. Foto: Borja Balsera (ACN).

Tania Tapia (ACN).- El ple de la Diputació de Girona ha aprovat per majoria absoluta adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència. CiU i ERC han votat a favor de l'acord i el PSC s'ha abstingut. Aquesta és la segona vegada que el ple votava l'acord, després del fracàs de fa un any.

El ple d'aquest dimarts ha aprovat l'adhesió de la Diputació de Girona a l'Associació de Municipis per la Independència. Aquesta és la segona vegada que el plenari vota l'acord, ja que el febrer dels 2012 - a instàncies d'ERC- també es va proposar l'adhesió. Llavors la proposta va rebre els vots a favor d'ERC i la meitat dels diputats de CiU. L'altra meitat del grup nacionalista i els diputats socialistes es van abstenir. Aquest acord, segons marca la llei, requereix de majoria absoluta i en aquella ocasió no es va aconseguir.

Un any més tard i després d'unes eleccions al Parlament, el panorama dins el ple ha canviat. Ara, la moció per adherir-se a l'AMI l'han presentat conjuntament CiU i ERC i només ha rebut les abstencions dels sis diputats socialistes. Des del PSC, Pia Bosch ha refermat que el seu grup es manté en l'abstenció perquè considera que no s'oposen al debat que proposa l'AMI sobre el futur de Catalunya però ha assegurat que no poden donar suport a un acord perquè no tots els municipis gironins s'han adherit a l'AMI. A més, ha apuntat que el debat independentista s'ha de fer en el sí del Parlament. També ha criticat que l'adhesió costi a les arques de la Diputació 8.000 euros l'any.

Per part d'ERC, el portaveu Lluís Saïs ha recordat que la gran majoria dels consistoris gironins han aprovat acords per sumar-se a l'AMI. Segons dades aportades per Saïs, 185 dels 221 municipis han aprovat l'adhesió a l'associació, així com tots els consells comarcals. A més, ha recordat que al Gironès, al Pla de l'Estany i al Ripollès tots els pobles formen part de l'AMI.

El portaveu de CiU a la Diputació, Albert Piñeira, ha defensat el vot positiu dels diputats nacionalistes pel "convenciment d'estar al costat del posicionament de la majoria dels pobles gironins".

http://www.naciodigital.cat/noticia/52943/diputaci/girona/afegeix/ajuntaments/independ/ncia