dissabte, 2 de març del 2013

Junqueras no donarà suport al pressupost de Mas si no explica millor que la retallada és culpa de Madrid


El líder d'ERC retreu al govern que no faci prou pedagogia sobre l'origen dels ajustaments

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha llençat avui un nou avís al govern en matèria de pressupostos. Si la Generalitat no explica millor que les retallades són culpa del govern espanyol, ERC no donarà suport als comptes. En el consell nacional republicà, Junqueras ha carregat contra el govern per no fer prou pedagogia en aquest sentit.
'Gairebé ningú té la percepció que el govern estigui explicant prou vegades i prou bé que el nucli de la decisió pressupostària el té el govern espanyol', ha recriminat. Junqueras ha reconegut que no aprovar els pressupostos implicaria un avançament electoral, i ha admès que això no seria bo pel país, tot i que sí per a ERC.
A més, Junqueras ha demanat de nou a CiU que aparti del govern i del partit aquells que estan 'sota l'ombra de sospita'. Ho ha dit fora de micròfon en el consell nacional del partit, on ha argumentat que qui demana als ciutadans un comportament exemplar i modèlic també l'ha de demostrar. 'Hem de tornar a exigir que aquelles persones que estan sota l'ombra de la sospita facin un pas al costat, perquè a risc de ser injustos, necessitem que els nostres ciutadans percebin que el comportament dels nostres representants públics és exemplar i modèlic', ha dit sense citar cap nom. El president d'ERC ha fet part del seu discurs sense micròfon, tot i que la premsa hi era present.

Més informació: ERC supera CiU en intenció directa de vot, segons el CEO
El sí a la independència podria superar el 70% en el referèndum


http://www.vilaweb.cat/noticia/4090580/20130302/junqueras-donara-suport-pressupost-mas-explica-millor-retallada-culpa-madrid.html