dijous, 7 de març del 2013

Joan Tardà respon Ibarra: 'Si pogués, es comportaria com un Milosevic'


L'ex-dirigent del PSOE ha comparat Mas amb Hitler i Mussolini · Ha dit que el president de la Generalitat vol fer un cop d'estat 'des de dins del sistema' com ells






El diputat d'ERC al congrés espanyol, Joan Tardà, ha respost amb dos piulets al Twitter la intervenció de l'ex-dirigent del PSOE, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, comparant Artur Mas i el Parlament de Catalunya amb els dictadors Hitler i Mussolini. Tardà ha dit: 'Que Rodríguez Ibarra compari Mas amb Hitler i Mussolini i que cap dirigent del PSOE li digui res, evidencia la barra lliure catalanofòbica a Espanya'. I després ha afegit: 'No tinc cap dubte que Rodríguez Ibarra, si pogués, es comportaria com un Milosevic, que també es considerava d'esquerres, però resultà un genocida.'



L'ex-president de la Junta d'Extremadura, el socialista Juan Carlos Rodríguez Ibarra, ha equiparat el president de la Generalitat, Artur Mas, amb Hitler i Mussolini perquè diu vol fer un cop d'estat 'des de dins del sistema' (Àudio, MP3). En declaracions a Antena 3, Ibarra ha subratllat que els espanyols no estan acostumats a atacs des de dins, com van fer Hitler i Mussolini, i ara 'hi ha un senyor que diu al Parlament 'doni'm poders per convocar un referèndum per marxar d'Espanya', ha dit sobre Mas. Al seu parer, això és atacar la Constitució, i això és 'colpisme', igual que va fer Tejero.
Sobre les relacions entre PSC i PSOE, ha opinat que 'això acabarà malament' perquè el PSC és un partit 'més nacionalista que socialista'.
'Quan Tejero ho va fer era colpisme i quan ho fa algú com el parlament també', ha dit.

I en aquest cas, segons Ibarra, els espanyols no saben com reaccionar, perquè estan acostumats a atacs a la constitució a través de les armes, però no des de dins. 'Els alemanys sí, perquè Hitler va atacar el sistema des de dins del sistema i els italians també, perquè Mussolini va atacar el sistema des de dins del sistema, però nosaltres no sabem com reaccionar', s'ha queixat.

Sobre les relacions entre PSC i PSOE, Ibarra ha augurat que la cosa 'acabarà molt malament pels socialistes', perquè pot quedar 'atropellat' pel nacionalisme espanyol igual que ha passat a Catalunya i Euskadi amb el PSC i el PSE.

En aquest sentit, l'ex-president extremeny ha constatat que el PSC és un partit 'més nacionalista que socialista', i s'ha preguntat si el PSOE segueix sent un partit estatal. Ell mateix ha respost: 'La lletra 'E' comença a debilitar-se.'

Pel que fa al futur de Carme Chacón, ha opinat que no pot aspirar a la secretaria general del PSOE perquè milita en un partit, com ja s'ha vist, que és diferent. Ara bé, li ha augurat un futur 'esplendorós' com a secretària general del PSC si el que vol és unir ambdós partits.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4092684/20130307/joan-tarda-respon-ibarra-pogues-comportaria-milosevic.html