divendres, 15 de març del 2013

«Figueres Unida», l'unionisme surt dels seus feus tradicionals

Un dels manifestants a la concentració unionista del 12 d'Octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. Foto: Jordi Borràs/Nació Digital.

L'unionisme català continua mirant d'articular-se, i més enllà d'aquells territoris que podrien ser-li més propicis. Després de l'aparició del col·lectiu D'Espanya i catalans, afí al PP, aquest dissabte s'organitza a Figueres una "concentració pacífica i festiva per la hispanitat de Catalunya", amb la qual els organitzadors volen "que es difongui el missatge que som catalans i espanyols, i no tots som separatistes".

La trobada, que tindrà lloc a les 4 de la tarda a la Rambla de Figueres, és organitzada per "un grup d'amics enfadats amb deriva separatista" que es fa anomenar "Figueres Unida", explica un dels organitzadors a Nació Digital. Sostenen que el procés independentista que ha endegat el Govern "en res beneficia Figueres, Catalunya i el conjunt d’Espanya". Des del seu punt de vista, "la hispanitat de Catalunya és un dels pilars bàsics de la nostra terra".

Tot i no tenir res a veure amb l'organització, D'Espanya i catalans sí que ha cedit algunes banderes catalanes i espanyoles als figuerencs, perquè les puguin lluir durant l'acte. Així mateix, també es demana que els assistents a l'acte duguin només "banderes oficiales, l'ensenya i la senyera", i que "no es duguin distintius partidistes".

link trobada a Facebook : https://www.facebook.com/events/624427197574102/?ref=22

http://www.naciodigital.cat/noticia/52789/figueres/unida/unionisme/surt/dels/seus/feus/tradicionals