dijous, 21 de març del 2013

És més fàcil trobar vida intel·ligent a Mart que un polític demòcrata a Espanya


És més fàcil trobar vida intel·ligent a Mart que un polític demòcrata a Espanya

Jaume Cusó

 

És més fàcil trobar vida intel·ligent a Mart que un polític demòcrata al PP, PSOE, C’s i UPyD. El nacionalisme espanyol està perdent els papers, durant segles han “solucionat” els problemes esclafant altres pobles, matant gent i prohibint, tres coses que alguns politicastres desitjarien poder fer, sense diferències ideològiques. En el fons, però, a Espanya només existeix una ideologia que comparteixen els quatre partits abans citats.

Albert Rivera (C’s), Alejo Vidal-Quadras (PP), Rosa Díez (UPyD) i Joaquín Leguina (PSOE) tenen en comú haver defensat fer un cop d’Estat contra el govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya.

Joaquín Leguina, expresident de la Comunitat Autònoma de Madrid ha declarat que s’ha d’enviar la Guàrdia Civil a Catalunya per aturar les intencions sobiranistes del Govern català. Segons Leguina “la batalla cal donar-la allà. S'ha acabat aquesta broma”. Leguina va declarar a 13TV, la televisió de la COPE, que “cal mostrar com aquella pel·lícula que es deia Arrels profundes, no?, Que Alan Ladd li diu al dolent:" 'No segueixi vostè per aquest camí'. Després l'ha de matar, però almenys l'avisa que no segueixi vostè per aquest camí”. I Leguina continua defensant el colpisme afirmant que “la República va haver d'enviar al general Batet a posar les peres al quart al Companys aquest, no ?. Aquí jo crec que amb una parella de la Guàrdia Civil és suficient”. Primer considera la possibilitat de matar el president de la Generalitat i després es conforma, aquest “demòcrata espanyol” que n’hi ha prou amb la seva detenció. El “demòcrata espanyol” Joaquín Leguina defensa el vell mètode espanyol de derrocar els governs.

El senyor Leguina justifica el derrocament “manu militari” del president de la Generalitat en nom de la llei, de legislació espanyola. Em sembla d’una extrema gravetat que amb el llarg historial de colpisme que té Espanya polítics dels quatre partits espanyolistes defensin el vell mètode per imposar a Catalunya una idea d’Espanya fracassada.

Albert Rivera, que en un primer moment va defensar la proposta colpìsta del coronel Alamán, tot i que després matisés les seves paraules, també ha proposat que si Catalunya s’independitza “s'ha de plantejar que tots els territoris formen part del país que s'independitza. Mirant els resultats de les últimes eleccions Barcelona i la seva àrea metropolitana potser podrien quedar a Espanya i Girona ser part de Catalunya, per exemple”. Jo sóc barceloní i català, i aquesta idea em repugna, però és bo que hagi fet aquestes declaracions l’Albert Rivera, s’ha tret la màscara. Després de donar suport a un cop d’Estat – que s’hagi desdit després ho considero irrellevant - contra les institucions catalanes i proposar que quan Catalunya s’independitzi l’Estat espanyol mantingui Barcelona, la capital de Catalunya, com a part d’Espanya, que Rivera continuï sent diputat del Parlament de Catalunya és un insult a tots els catalans i a les nostres institucions.