dijous, 14 de març del 2013

ERC torna a salvar CiU i vota en contra d'eliminar la retallada a funcionaris

Les dues formacions rebutgen una moció del PSC que demana deixar sense efecte l'acord de Govern que suprimeix una paga extra aquest 2013

Esquerra ho justifica dient que ha aconseguit un acord amb l'executiu per evitar que la reducció salarial siguin lineal

14/03/13 11:42 - barcelona - Efe

Mas, Junqueras i Navarro, aquest dimecres al Parlament Foto: EFE.

ERC ha tornat avui a salvar CiU de perdre una votació al Parlament de Catalunya en votar en contra d'una moció del PSC, a la qual sí que han donat suport tota la resta de partits de l'oposició, en què s'instava el Govern a deixar sense efecte la supressió d'una paga extraordinària als funcionaris el 2013.
Fins a l'últim minut d'ahir, fonts socialistes van explicar a Efe que encara esperaven que ERC se sumés a la resta de partits de l'oposició, cosa que hauria suposat la primera derrota de CiU al Parlament en aquesta legislatura, però els republicans negociaven en paral·lel amb els nacionalistes, amb qui tenen un acord de governabilitat.
La decisió d'ERC de tornar a “salvar” CiU al Parlament ha causat un gran malestar en el PSC, tant que el portaveu del grup parlamentari socialista, Jaume Collboni, ha carregat contra els republicans per “salvar” el govern de tornar a negociar amb els sindicats i per renunciar a condicionar les polítiques regressives que, segons el socialista, està implementant Artur Mas. El portaveu socialista també acusat els republicans d'“haver enterrat en calç viva el gir social que havien promès als seus electors”.
“Com pensen condicionar les polítiques regressives de CiU si no formen part del Govern, com condicionaran les polítiques de CiU si no ho fan en aquest Parlament”, ha preguntat Collboni en l'hemicicle, després de conèixer que els republicans s'alineaven amb els nacionalistes en la votació.
ERC ha al·legat que traslladarà a la taula de la funció pública una sèrie de mesures per introduir progressivitat i temporalitat en les retallades als funcionaris, sobre les quals CiU no s'ha pronunciat en l'hemicicle, ja que els nacionalistes s'han limitat a culpar els “incompliments” del Govern espanyol de les retallades que aplica la Generalitat.
La moció sí que ha tingut el suport del PSC, PPC, ICV-EUiA, Ciutadans, i la CUP, grups que també han retret a CiU que apliqui retallades abans de tenir elaborat i presentat el Pressupost de la Generalitat per a aquest any.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/628028-erc-torna-a-salvar-ciu-i-vota-en-contra-deliminar-la-retallada-a-funcionaris.html<