dimarts, 5 de març del 2013

Els Països Catalans enllaçats per la llengua


Una desena de ciutats es mobilitzaran simultàniament el 9 de març en defensa del català. La campanya insta escoles, entitats i ciutadans a penjar el llaç a les façanes, balcons i perfils de les xarxes socials


Entitats i associacions cíviques del moviment 'Enllaçats per la llengua' han fet una crida aquest dimarts a donar suport a les manfiestacions simultànies que es faran el proper dissabte 9 de març a tot el territori dels Països Catalans en defensa del català. "Aquesta és una campanya sense propietaris, que sorgeix de la voluntat del poble de Catalunya de defensar la seva llengua", ha expressat el delegat sindical de la USTEC, Josep María Cervelló. En total, seran onze ciutats que acolliran les concentracions, tot i que des del moviment s'insta escoles, entitats i ciutadans a que s'hi sumin penjant un llaç amb els colors de la senyera a façanes, balcons i perfils de xarxes socials.  
 
Els diversos representants d'algunes de les entitats i organitzacions que s'han adherit a la campanya 'Enllaçats per la llengua'.
© @acn
 Els Països Catalans enllaçats per la llengua

"És el primer cop que es fa una acció de defensa i de proposta a tots els països catalans, inclòs l'Alguer", ha afirmat Serra, representant de la Federació d'organitzacions de la llengua catalana. Barcelona, Sabadell i Girona acolliran les concentracions a Catalunya on estan programades cadenes humanes i manifestacions davant les delegacions del govern espanyol. Sota el lema 'Enllaçats per la llengua', la campanya també inclourà la lectura del manifest del moviment que també es farà a la resta de les onze ciutats participants de l'acte.

Serra ha destacat la voluntat de continuïtat del moviment i d'aquestes accions "que implicaran una defensa conjunta enfront dels atacs judicials i legals a la llengua". En aquest sentit, Serra ha reiterat que "s'està avançant cap a una desobediència de tipus civil", alhora que ha reclamat que sigui el Govern el primer a fer front a LOMCE un cop arribi a les aules.