dimarts, 19 de març del 2013

El TSJC imputa el secretari general de CDC, Oriol Pujol, per tràfic d'influències


Redacció Actualitzat a les 11:37 h   19/03/2013
 
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya imputa el secretari general de Convergència Democràtica, Oriol Pujol, per tràfic d'influències. El fiscal va demanar la imputació per la seva suposada relació amb la trama d'adjudicacions irregulars de les inspeccions tècniques de vehicles, ITV.

La investigació va començar  l'any 2011 per unes converses telefoniques intervingudes per l'anomenat "cas Campió", que s'investiga a Galícia, pel suposat cobrament de comissions il.legals entre els que hi ha relacionat l'ex ministre José Blanco. Però no és fins l'any passat que apareix el nom d'Oriol Pujol. El 25 de març de l'any passat, és elegit secretari general de Convergència Democràtica en el mateix congrés en què el partit aposta per l'estat propi. Just l'endemà esclata el cas de les ITVs, amb cinc detencions, i es filtra que el seu nom apareix en les trucades intervingudes.

Un informe de l'Agència Tributaria considerava Oriol Pujol com "col.laborador necessari" de la trama, en la qual haurien participat empresaris i alts càrrecs de la Generalitat per manegar les adjudicacions de les estacions de les ITV. Per la fiscalia, Oriol Pujol, entre el 2000 i el 2003 mentre era secretari general d'Industria podria haver afavorir determinats empresaris per aconseguir adjudicacions de les estacions de les ITV que no s'haurien acabat de consumar.

Quan la Fiscalia la sol·licitar la seva imputació, al febrer, Oriol Pujol Ferrusola va anunciar que si finalment era imputat actuaria en conseqüència, per no perjudicar ni el partit ni els objectius de país.

http://www.324.cat/noticia/2083094//El-TSJC-imputa-el-secretari-general-de-CDC-Oriol-Pujol-per-trafic-dinfluencies