dimecres, 6 de març del 2013

Cristobal Montoro obre la porta a apujar els impostos el 2014

El ministre d'Hisenda assegura que la prioritat del 2013 és supera la recessió i que per tant no augmentarà les taxes que perjudiquin el creixement econòmic

Afirma que el dèficit final del 2012 no superarà el 6,7% anunciat, i que en cas de revisar-lo, seria a la baixa

06/03/13 17:44 - madrid - Europa Press

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro Foto: EFE.

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat aquest dimecres que el govern espanyol no apujarà els impostos aquest any, però que el 2014 dependrà de l'evolució econòmica i de la correcció del dèficit públic.
En declaracions a TVE, Montoro ha indicat que l'executiu espanyol no pujarà els impostos el 2013 perquè ja els va pujar quan va arribar al govern , fa 14 mesos, ja que el dèficit públic era “molt superior” al que va estimar l'anterior Administració. “No apujarem més impostos, el 2014 les noves mesures dependran de l'evolució del 2013 i no hem de donar salts”, ha afegit.
Segons Montoro, la prioritat ara és que 2013 sigui l'últim any de la recessió econòmica a Espanya i, per això, ha assegurat que ara no és convenient apujar impostos que perjudiquin el creixement econòmic. “Això no ho hem de fer perquè ja hem apujat els impostos i hem complert amb Brussel·les”, ha reiterat.
Respecte al compliment del dèficit públic, Montoro ha afirmat que la dada que finalment s'enviarà a Brussel·les serà del 6 , 7% i ha afegit que si la xifra canvia és “perquè serà inferior”. “Encara no està tancat el capítol de les corporacions locals. L'enviarem a Brussel·les a finals de març quan tinguem tot tancat, però Eurostat no ha corregit mai les dades de dèficit d'Espanya perquè els fa la Intervenció General de l'Estat, que fa que la qualitat de les estadístiques sigui totalment fiable “, ha assegurar.
El titular d'Hisenda també ha destacat l'“esforç “que han realitzat les comunitats per tancar amb un dèficit del 1,7% del PIB, enfront del 3,3% de 2011, i ha apuntat que en les cinc regions que no han complert es revisaran els plans financers amb elles per veure on és la causa que no hagin arribat (al compliment del dèficit)”.

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/625658-cristobal-montoro-obre-la-porta-a-apujar-els-impostos-el-2014.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui