dijous, 7 de març del 2013

Ciutadans es frega les mans davant la crisi del PSC amb el PSOE


Crida dels d'Albert Rivera als votants "traïts" pel suport dels socialistes catalans al dret a decidir 

 

 
Jordi Cañas, portaveu de C's, ja es frega les mans davant la crisi del PSC. Foto: QS/ND

"El PSC s’ha convertit en el còmplice dels separatistes a Catalunya”. Aquesta és la divisa gravada a foc al war-room de Ciutadans. Un banderí que hissen per tal de recollir els votants que C's creu "decebuts" pel suport del PSC al dret a decidir que ha obert una profunda escletxa entre els socialistes catalans i el PSOE. Un suport, per altra banda, que Pere Navarro vol reblar en el plenari del Parlament de la setmana vinent.

Una divisió estratègica entre les dues formacions que Ciutadans vol aprofitar en base el principi treure profit de l'embolic. Així la formació que lidera Albert Rivera ha encetat una campanya per recollir el votant més de PSOE que de PSC, o aquell que hauria quedat "desconcertat" amb les posicions "sobiranistes" del partit de Pere Navarro.

Així ho exposa la cúpula de C's a cada àgora on s'expressa. De fet, el seu portaveu, Jordi Cañas, ho expressa de manera contundent: "Ciutadans és l'alternativa progressista d'aquells ciutadans que van confiar en el projecte del PSC i que ara els traeix”. Fonts de la direcció de la formació unionista insisteixen a repetir que "el PSC ha decidit exercir el seu dret a decidir, i ha decidit trencar, rendir-se als separatistes i enfrontar-se amb els socialistes espanyols".

El missatge vol ser un esquer per un target concret de votant que apostarien per una formació "progressista" i "sense problemes existencials en l'agenda nacional catalana". De fet, l'estat major de Ciutadans està convençut que les fuites de votants del PSC poden caure al redós d'aquells que "s'estimen més quedar-se a port que no pas anar amb el vaixell cap a Ítaca netejant les latrines".