diumenge, 17 de març del 2013

Ara o mai : Madrid nacionalitzarà autopistes espanyoles deficitàries amb peatges catalans


Sembla ser que els bancs espanyols pels que l’estat ha demanat el rescat a Europa, es faran càrrec del deute de les autopistes de fora de Catalunya, que són absolutament deficitàries, mentre aquí seguirem pagant les autopistes catalanes i ara també les espanyoles.

La gran majoria de les autopistes espanyoles, que es van construir durant el boom del preu del sòl, s`han declarat ja en concurs de creditors, i no són sostenibles degut a l`escassetat de trànsit. (El motiu principal del dèficit cal atribuir-lo a les molt bones autovies gratuïtes de que també disposen aquests trajectes, i que fan innecessari l’ús de l ‘autopista)

Les radials de Madrid R-3, R-4 i R-5, la Cartagena-Vera, la Ocaña-La Roda i la Madrid-Toledo, serien algunes de les que estan en aquesta situació, per això la ministra espanyola Ana Pastor ja ha dit que estan treballant en una solució.

Segons publica avui el confidencial.com el projecte està en fase inicial, però el Ministeri de Foment i la banca pretenen acabar amb la insolvència de les autopistes de peatge espanyoles que deuen molt a les entitats financeres.

El pla seria la creació d’una societat, amb capital 100% públic i dependent de la Societat Estatal d`Infraestructures Terrestres (SEITTSA), que forma part del ministeri, una nacionalització que veuria amb bons ull la patronal d’autopistes de l`Associació de Societats Espanyoles Concessionàries d`Autopistes, perquè encara no han rebut les compensacions acordades amb el govern de Madrid, que havia de complementar anualment i fins al 2018, la diferència entre la facturació real i el 80% dels ingressos inicialment previstos en els contractes de concessió.

El pitjor serà que les entitats creditores d`aquestes vies comprarien els 1.200 milions de deute que les concessionàries deuen als bancs estrangeres, assumint els bancs espanyols un passiu de 3.500 milions d`euros, enfront de l`estat.

17.03.13

http://araomai.cat/noticies/i/2255

1 comentari :

Anònim ha dit...

Curt i ras, continuarem pagant , oi ??, on es la porta , marxem !!