dijous, 7 de març del 2013

Ara o mai : Junqueras diu que vol accelerar el procés. Som-hi ¡¡¡

Oriol Junqueras ha demanat avui d`accelerar el procés de la consulta si l`estat insisteix em condemnar Catalunya a la misèria, obligant a retallar 4.500 milions del pressupost d`aquest any per complir amb el 0,7% de dèficit que se`ns imposa.

Si el Govern ens condemna a la misèria, hem de prendre decisions que accelerin el dret a decidir dels catalans. No tenim altres instruments, ha assegurat en declaracions a TV3.

En relació a la pregunta de la consulta ha demanat que sigui clara com: Vol que Catalunya sigui un país independent?

Del PSC i de la resolució que es votarà al Parlament català la setmana que ve per obrir un diàleg entre la Generalitat i l`Estat sobre el dret a decidir, ha celebrat la possibilitat que l`avalin gran part de les formacions, a excepció de PP i Ciutadans, però creu que no servirà de res, perquè dialogar amb el Govern no ha servit mai de res.

Junqueras, ha afirmat que no pot signar "impunement" els pressupostos sense explicar que el Govern els obliga a retallar més del doble que l`any passat, i quan ara ja no es cobreixen àmbits vinculats amb les escoles, hospitals i polítiques socials. Hisenda no ens pot obligar a retallar i que acabem signant la condemna que ens arriba, i ha afirmat que el conseller d`Economia, Andreu Mas-Colell, i la de Benestar Social, Neus Munté, també veuen inaplicable aquest pressupost.

"He de avalar que només tindrem 22.000 milions per invertir i gastar, quan sé que això no em serveix per cobrir les qüestions més bàsiques de la societat?", s`ha preguntat, i ha recordat que l`estat deu a Catalunya els 2.000 milions de la disposició addicional tercera de l`Estatut.
Els catalans "paguen a l`Estat 32.000 milions i només tornen 19.000, ha sentenciat.

07.03.13

http://araomai.cat/noticies/i/2224