dimecres, 20 de març del 2013

Ara o mai : Apartheid: Madrid retirarà les ajudes per trasplantament d’òrgans a Catalunya


El govern de Mariano Rajoy eliminarà les subvencions anuals destinades a donació i trasplantaments d`òrgans a les comunitats que incompleixin amb l`objectiu de dèficit del 0,7% del PIB, i amb el sostre de despesa.

Segons publica avui la Cadena Ser el departament d’Hisenda, que encapçala Cristóbal Montoro, endurirà l`accés a les ajudes per a formació del personal sanitari que participa en el procés de trasplantament.

Cal recordar que el model de l’estat espanyol, que encapçala Catalunya, és líder mundial en donació i trasplantament d`òrgans i és el que “recomana “l’Organització Mundial de la Salut, i ja ha estat copiat en d’altres estats. Cal recordar com exemple que el 85% dels trasplantats renals segueix viu als 10 anys de la intervenció.

La convocatòria per a aquest any es publicarà el mes que ve i estarà sota la supervisió constant del ministeri. Per accedir a les ajudes, Hisenda haurà de fer un informe "preceptiu i vinculant" on fixi que la comunitat autònoma compleix amb els objectius econòmics de dèficit i sostre de despesa. Si no és així, la sol·licitud es denegarà.

Segons la nova ordre cada territori haurà d`acreditar "amb papers" que té una estructura i capacitat de gestió suficients per a exercir l`activitat i els governs de la comunitat haurà d`acreditar, abans del rebre la subvenció, que ha complert les seves obligacions amb la Seguretat Social i amb l`Agència Tributària, dependent dels ministeris de Treball i Hisenda respectivament.

El Ministeri de Sanitat que dirigeix Ana Mato, i que és el principal afectat per la mesura, calla vergonyosament, i no contradiu la decisió unilateral del departament de Cristóbal Montoro.

20.03.13

http://araomai.cat/noticies/i/2258