dilluns, 25 de febrer del 2013

Monago diu que el finançament perjudica Extremadura


"Els extremenys hem complert, ara han de complir també amb nosaltres"







El president del Govern d'Extremadura, José Antonio Monago, ha reclamat la reforma del model de finançament autonòmic perquè l'actual perjudica la seva comunitat. "A Extremadura no podem donar amb la mateixa qualitat i intensitat els serveis que en altres comunitats, senzillament perquè el model de finançament ens perjudica", ha remarcat.
El dirigent del PP, durant la presentació del llibre Autonomia, coordinació i solidaritat en el règim comú de finançament autonòmic, ha insistit que a l'actual sistema preval la població davant la resta de variables i, segons aquest criteri "es castiga" aquesta regió, on "pesen, i molt, problemes estructurals que exigeixen també un esforç per part de l'administració central".
Monago s'ha mostrat contrari que el nou model de finançament incorpori el principi d'ordinalitat -cap autonomia pot baixar al rànquing després de la redistribució de recursos- perquè "suposa una limitació de la solidaritat estipulada constitucionalment".
Segons el cap de l'executiu regional, "resulta il·lògic no complir les exigències d'estabilitat pressupostària, invalidar pràcticament a nivell nacional els esforços de pobles com l'extremeny i, a més, exigir un tractament preferent i privilegiat", ha reblat en referència a Catalunya, però sense esmentar-la.
Després d'indicar que Extremadura va començar amb el dèficit més alt d'Espanya i és, ara, la comunitat amb un dèficit més baix, amb un 0,97%, ha afegit que "els extremenys hem complert, ara han de complir també amb nosaltres".