dilluns, 25 de febrer del 2013

La UE renya Espanya pel tancament de la CMT a Barcelona


La Comissió dubta de l'efectivitat de les reformes en els organismes reguladors del PP


Imatge de l'edifici de la CMT a Barcelona



 La Comissió Europea (CE) ha advertit Espanya que si no modifica el projecte de llei per a la creació de la nova Comissió Nacional de Mercats i Competència (CNMC) i l'adapta a les normes europees obrirà un procediment d'infracció contra el país. Aquesta és la llei que tanca i trasllada a Madrid la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT), que encara té la seu al 22@ de Barcelona.

En una carta dirigida al ministre espanyol d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, la vicepresidenta de la CE responsable de Telecomunicacions, Neelie Kroes, mostra la seva "gran preocupació" per la creació del nou organisme, que agruparà les funcions de fins a vuit reguladors existents. En concret, Kroes apunta al debilitament de la independència i de l'efectivitat del regulador, a causa d'un traspàs de competències als ministeris competents.

Brussel·les ja ha exposat en reiterades ocasions a l'Executiu espanyol la seva disconformitat amb el projecte per a la posada en marxa de la CNMC, davant el que Madrid s'ha compromès a introduir certs canvis per acomodar el projecte a les normes comunitàries.

No obstant això, aquestes modificacions "encara no garanteixen la independència de l'autoritat nacional de reglamentació (el regulador) i l'atribució de les necessàries competències perquè pugui assegurar una regulació efectiva i imparcial del sector de les comunicacions electròniques", segons la missiva. La vicepresidenta de la CE afirma que, de seguir endavant amb la reforma en els termes actuals, el regulador espanyol seria un dels que menys competències i funcions tindria de la UE.


http://tinyurl.com/a4cxftl